Hírek Kék hírek Térség

Hatmilliós Audit csempészett, hamis rendszámmal

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki körözött, hamis rendszámtáblával ellátott Audival akart az országból Szerbiába kilépni. A bíróság 30 napra le is tartóztatta. Fotó: police.hu

A gyanú szerint a harminckét éves elkövető még szeptember 19-én délután a röszkei határátkelőhelyen kívánta az ország területét elhagyni. A férfi egy olasz rendszámú, mintegy 6 millió forint értékű gépkocsit vezetett. Az ellenőrzés során a gyanúsított átadta a kocsi forgalmi engedélyét az eljáró rendőröknek. A rendőrök megállapították, hogy a kocsin lévő rendszám és az átadott forgalmi engedély is hamis. A gépkocsit az olasz hatóságok lopás miatt körözték. A gyanúsított a gépkocsit Szerbiába kívánta vinni, miközben, a gyanú szerint, tisztában volt azzal, hogy a kocsi lopott.

A Szegedi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított letartóztatását indítványozta szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint annak a veszélye miatt, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztethetné.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.