A testületi ülésen bemutatták a Hagymatikum mellett megvalósuló, négy csillagos szálloda nem végleges koncepciótervét, és az is kiderült, hogy ma Magyarországon a szálláshelyek növelése nélkül nem célszerű a turisztikai szolgáltatások fejlesztése sem.

Makó számára a Hagymatikum fürdő eredeti Makovcz-tervek szerinti kibővítéséről szóló kormányzati döntés komoly előrelépést jelenthet a turizmusban, a fejlesztés gazdasági hatásairól a testületi ülésen Németh Richárd BDO Magyarország munkatársa beszélt. A szakember a beszámolójában leszögezte:

Szálloda nélkül ma Magyarországon az élményturisztikai, gyógyturisztikai szegmensben nem lehet érdemben piaci részesedést szerezni.

A turizmus ugyanis egy nagyon gyorsan fejlődő ágazat, amelyben komoly versenyhelyzet van, a legtöbb magyarországi fürdő folyamatos fejlesztésre törekszik. Ezért is lesz rendkívül fontos beruházás Makó számára a Hagymatikum szomszédságába épülő 90 szobás, többek között mélygarázzsal, konferenciatermekkel, étteremmel ellátott, 4 csillagos szálloda megépítése.

 

 

Ahhoz, hogy egy településből igazi turisztikai cél váljon, szükségesek megfelelő minőségű kereskedelmi szálláshelyek, fogalmazott Németh Richárd. Hozzátette: ezzel többek között javul a szezonalitás, magasabb költési hajlandóságú vendégek érkezhetnek, akik egyéb szolgáltatásokat is igénybe akarnak venni.

Az előzetes számítások szerint csak az iparűzési és építményadóból mintegy évi 14 millió forint folyik be a város kasszájába a szálloda megvalósulásával emellett pedig számos új munkahelyet és beszállítói lehetőségeket is teremt Makón és vonzáskörzetében.

A szálloda előzetes koncepciótervének elkészítésére kiírt közbeszerzést a DAW Építész Stúdió nyerte le, a testületi ülésen már látványterveket is mutattak be. Katona András ügyvezető igazgató szerint a tervezéskor nagyon fontos szempont volt, hogy az épület modern legyen, illetve visszaköszönjön rajta Makovecz Imre formavilága.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest