Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Körözött autókkal és alkatrészekkel buktak meg Kiszombornál és Csanádpalotánál

Peches napjuk volt a lopott holmival a határt átlépni szándékozóknak tegnap. 50  milliós értékkel buktak meg a csanádpalotai, a kiszombori és a röszkei határátkelőnél.

Csaknem 50 millió forint értékben foglaltak le gépjárműveket és motorblokkokat egy nap alatt a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.
Egy román férfi jelentkezett kilépésre még tegnap délutén 4 órakor egy olasz honosságú Volkswagen Touareg személyautó vezetőjeként a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a járművet az olasz hatóságok körözik.
Ezzel egy időben egy román honosságú Iveco román sofőrje a Kiszombor Közúti Határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot. A jármű rakterének átvizsgálása során a rendőrök négy motorblokkot találtak. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a járműalkatrészek közül hármat a brit hatóságok köröznek.

A körözött autóalkatrészek. Fotó: police.hu

Egy ukrán férfi este fél 10 után öt perccel Csanádpalotánál akarta elhagyni az országot egy német honosságú Mercedes Sprinterrel. Az ellenőrzés megállapította, hogy a furgon alvázszámát meghamisították, az eredeti adatok alapján a járművet a német hatóságok körözik.
A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Néhány perccel ma 0 óra után egy észak-macedón állampolgár jelentkezett kilépésre egy norvég honosságú BMW M4 típusú sportkocsival a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a gépkocsi szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a norvég hatóságok keresik.

A nyomozók a csaknem 50 millió forint összértékű gépkocsikat, illetve alkatrészeket lefoglalták.