Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Nógrádi György szerint az embernek egy ellenfele van, saját maga, a lakosság kéréseire alapoznak a Fidesz képviselőjelöltjeinek programjai, kevesebb mint egy hét múlva érhet fel a Dhaulagiri csúcsára Kerekes Éva – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Polgármesteri Est vendégeként érkezett Makóra Nógrádi György, amelyből egy könnyed, humoros beszélgetés kerekedett. A biztonságpolitikai szakértő elsősorban az életéről beszélt, mint mondta 2015 óta kéthavonta leírják róla, hogy hülye, de ez őt nem nagyon zavarja, csak a családját hagyják békén.

Ezen a héten is folytatódnak a Fidesz képviselőjelöltjeinek fórumai, ahol Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen invitálják beszélgetésre a makóiakat, egy kávé vagy tea kíséretében. A tegnapi napon Botlik Anita az ötös választókerület, Székely Ildikó pedig a hatos választókerület lakóit várta a lakossági fórumon.

Szakadt földkábelek okoznak problémát a Petőfi park közvilágításában: az önkormányzat 4,5 millió forintot költött a park világítására, mégsem lett a világosabb, ennek oka a földkábelek szakadása, amelynek javítását még nem végezte el az áramszolgáltató, hiába fordultak többször hozzájuk a problémával – tudtuk meg Kovács Sándor önkormányzati képviselőtől.

A csúcsmászásra készül jelenleg Kerekes Éva és Herczeg Angelika Nepálban, a tervek szerint kevesebb mint egy hét múlva érhetik el a világ hetedik legmagasabb csúcsát, a Dhaulagirit.

A fejlődés vagy a megtorpanás az önkormányzati választás kövegyi tétje – jelentette ki Galgóczkiné Krobák Mária polgármester, a tegnap esti kövegyi utcafórumon, melyen kiderült, hogy 350-400 millió forintból fejlődött a község a most véget érő önkormányzati ciklusban.

Vasárnap a földeáki Szent László-templomban folytatódott Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész 100 állomásos templomi jótékonysági koncertsorozata, hogy a település katolikus templomának felújítását és a faluban élő gyermekek által használt játszóterének korszerűsítését segítse.

Misurda Ági és Hodosán Marica csinosították ki festett képekkel a pitvarosi és az ambrózfalvi óvodák egy-egy falát. Mindkettőre eltérő, de vidám színű festmények kerültek.

Ötezer forintot kapnak a 70 év feletti kiszomboriak, erről is döntött tegnapi ülésén a helyi képviselő-testület, mely az ülés végén megnézte az épülő új piacot is.