Hírek Makó

Szakadt földkábelek okoznak problémát a Petőfi park közvilágításában

Az önkormányzat 4,5 millió forintot költött a park világítására, mégsem lett a világosabb, ennek oka a földkábelek szakadása, amelynek javítását még nem végezte el az áramszolgáltató, hiába fordultak többször hozzájuk a problémával – tudtuk meg Kovács Sándor önkormányzati képviselőtől.

Az önkormányzati képviselő portálunknak elmondta, nagy örömmel fogtak a Petőfi park fejlesztéséhez, amihez némi üröm is vegyült, mivel nem tudták olyan szinten és minőségben megvalósítani, rajtuk kívülálló okok miatt. Mint kiemelte, 53 világítótest cseréjét valósították meg annak érdekében, hogy világosabb legyen a parkban, ez pedig a futópálya és a játszóterek miatt is nagyon fontos fejlesztés.

– Reméltük, hogy ez meg tud valósulni, de azt kellett szomorúan tapasztalnunk, hogy semmivel nem lett világosabb a parkban, ugyanúgy az a 13 világítótest továbbra sem világít, majd mire az áramszolgáltató ezt kiderítette, hogy a földben lévő földkábelek szakadása okozza ezeket a problémákat, azt az ígéretet kaptuk, hogy a gyermeknap után, valamikor az ősz folyamán meg fogják csinálni. Aztán telt, múlt az idő, sajnos nem csinálták ezt meg, további határidőket ígértek, az önkormányzat műszaki osztálya több fordulóban, több körben, több emailt küldött, hogy sürgős volna, de továbbra sem valósult meg ez a javítás, majd polgármester asszony közbenjárását kértem, neki is ígéretet tettek, hogy szeptember végére elkészül – közölte Kovács Sándor, aki a hónap végéhez közeledve továbbra sem lát mozgolódást ennek kapcsán. A képviselő a szolgáltatótól sokkal nagyobb odafigyelést, körültekintést és pontosabb munkavégzést várna, ugyanis nemcsak a Petőfi parkban jelentkezett probléma, hiszen a lakók egyedi bejelentése tekintetében sem csinálják meg azokat a hiánypótlásokat, hibaelhárításokat, amely az ő dolguk lenne.

Kovács Sándor továbbá rámutatott: körülbelül tavaly nyáron kért két utcában, a Vágóhíd és a Sírkert utcákban világítótest kiegészítést, amit mostanra sem sikerült felszerelni.

– Tarthatatlan állapot, hogy az áramszolgáltató ilyen hozzáállást tanúsít a szolgáltatása tekintetében – emelte ki, továbbá arra kérte az áramszolgáltató vezetését, hogy az elmaradt munkákat körzetében, amik le vannak adva a műszaki osztály részéről, azokat a hiánypótlásokat legyenek szívesek még szeptember hónapban elkészíteni, ugyanígy a Petőfi park világításánál a kábelszakadásokat elintézni, ha csak ideiglenesen is úgy, hogy jövőre végzik el végérvényesen.