Hírek Makó

Nógrádi György: az embernek egy ellenfele van, saját maga

Polgármesteri Est vendégeként érkezett Makóra Nógrádi György, amelyből egy könnyed, humoros beszélgetés kerekedett. A biztonságpolitikai szakértő elsősorban az életéről beszélt, mint mondta 2015 óta kéthavonta leírják róla, hogy hülye, de ez őt nem nagyon zavarja, csak a családját hagyják békén.

– Mindig azt mondtam, hogy egy ellenfele van az embernek, saját maga. Az összes többit ki lehet védeni. – talán ez volt az egyik legnagyobb tanulsága Farkas Éva Erzsébet Nógrádi Györggyel folytatott beszélgetésének.

A biztonságpolitikai szakértő rengeteg érdekes történetet mesélt az életéről, többek között az is kiderült, hogy 16 évesen azt mondta magának, hogy „szeretne jól élni”, és a mai napig ez vezérli. Mint mondta, a mai fiataloknak szerencsére felfoghatatlan, milyen körülmények voltak néhány évtizeddel ezelőtt.

– 17 évesen költöztünk ki lakótelepre, volt központi fűtés, volt meleg víz, fürdőszoba, olyan boldogok voltunk. – emlékezett vissza. Hozzátette: rengeteg dologgal foglakozott az élete során, és e mögött nagyrészt az állt, hogy szeretett volna bizonyítani magának.

 

navigate_before
navigate_next

 

A biztonságpolitikai szakértő élete 2015-ben egy újabb furcsa fordulatot vett, addig ugyanis véleménye szerint a sajtó csak jókat írt róla. Amióta azonban még a kormánydöntés előtt kijelentette, hogy kerítést kellene építeni a migráció ellen, ez megváltozott.

– Nem vagyok sértődős típus, körülbelül kéthavonta írják le rólam, hogy hülye vagyok, különösebben nem zavar, mindig azt kérem, hogy a családomat hagyják békén. – mondta el a közönségnek. Hangsúlyozta, arra viszont büszke, hogy minden, amit 2015-ben mondott a migránsválságról, az bejött.