Hírek Térség Top

Kivirágoztak a pitvarosi és az ambrózfalvi ovi falai

Misurda Ági és Hodosán Marica csinosították ki festett képekkel a pitvarosi és az ambrózfalvi óvodák egy-egy falát. Mindkettőre eltérő, de vidám színű festmények kerültek. A címlapon készül a pitvarosi kép.

A két kisdedóvó eddig fehér falaira különböző virágokat, virágos rétet festettek, majd színeztek szemkápráztatóan gyönyörűre a gyerekek nagy-nagy örömére.

– Misurda Ágnes ambrózfalvi származású, oda is járt óvodába, ahogy kis ideig a lánya is. Egyébként nekem volt osztálytársam itt Pitvaroson, majd Tótkomlóson is, azaz elég jól ismerem. Egy beszélgetés során jött az ötlet, hogy rajzolnának egy-egy képet a pitvarosi és az ambrózfalvi óvodák falaira. Örültem neki, s meg is vettem nekik az ötlet kivitelezését lehetővé tevő a festéket – mondta Radó Tibor.

navigate_before
navigate_next

Készül az ambrózfalvi kép

Pitvaros polgármestere hozzátette, hogy figyelemmel kíséri Misurda Ágnes színházi dizájneri munkásságát. Ő és barátnője Hodosán Marica festették meg az ovi falára a képeket. A pitvarosi óvodában az előző újdonság az udvar egy részének nemrégiben történt kitérkövezése volt. Az intézmény fejlesztése nem áll le, hiszen a pitvarosi önkormányzat a Magyar Falu Programban nemrégiben nyújtott be egy pályázatot az oviudvar fejlesztésére.

navigate_before
navigate_next

Itt pedig a pitvarosi óvodáé

A mostani kép csak bónusznak számít, s a legjobban a kisgyerekek örülhetnek neki.

***

Misurda Ágnes és Hodosán Marica dizájncége egyébként 2015 óta van jelen a köztudatban. Kezdetben újragondolt bútorokkal hozta létre Misurda Ágnes, aki a kreatív a csapatban. Munkái minden darabja különleges, egyedi és sosem lesz két teljesen egyforma. 2017 óta Maricával együtt egyengetik cégük szekerét. 2015 óta készülnek design bútorok. Ágnes 2017-ben oktatott a Paksi Atomerőmű Alkotó Energia legelső táborában, cigány kocsit festettek ami a Média Hungary 2018-as rendezvényének bejáratánál debütált, 2018-ban a Sztárban Sztár című TV2 produkció backstage berendezését készítette bútorokkal rendezték be, de szerepel munkáival Bors online és Lakás-kert mellékletben, 100 éves karosszékével az Otthon magazinban is. Immár saját festékmárkája is létezik.