Hírek Térség Top

Család- és gyermekbarát a kövegyi önkormányzat

A fejlődés vagy a megtorpanás az önkormányzati választás kövegyi tétje – jelentette ki Galgóczkiné Krobák Mária polgármester, a ma esti kövegyi utcafórumon, melyen kiderült, hogy 350-400 millió forintból fejlődött a község a most véget érő önkormányzati ciklusban.

– Az elmúlt öt esztendőben, a képviselő-testület munkájának, valamint a kormány és Lázár János támogatásának köszönhetően, mintegy 350-400 millió forint támogatást kapott a kövegyi önkormányzat – összegezte Galgózkiné Krobák Mária polgármester az utcafórum mintegy 35-40 résztvevője előtt a ciklusban a faluba ért támogatások összegét. A polgármester sorolta is a fejlesztéseket, a járda és útépítéseket, a családsegítő új épületének emelését, a községháza és a könyvtár épülete felújítását, de a Kövegy-Csanádpalota közti kerékpárút építését is. Hangsúlyozta, hogy felújították a szolgálati lakást, illetve vásároltak és felújítottak egy Kossuth utcai ingatlant, melyet fiatal házasoknak adtak bérbe.

Számos, az időseket, a családokat és a gyermekeket megszólító rendezvényt is tartottak, a családi rendezvényekre pedig térítésmentesen biztosítják a művelődési házat és a faluházat is.

navigate_before
navigate_next

Kiderült, 50 ezer forintos támogatás kapnak a kövegyi újszülöttek,az óvodások-iskolások beiskolázását is támogatják, a kövegyi hallgatók indulhatnak a Bursa Hungarica Felsőoktatási pályázaton, a rászorulóknak az idén is osztanak szociális tűzifát, illetve támogatják a 65 éven felülieket. A polgármester azt is felsorolta, hogy milyen fejlesztési elképzelései vannak a következő ötéves önkormányzati ciklusra.

– Olyan még nem volt, hogy valaki segítségért fordult volna a képviselő-testülethez és az elutasította volna – jelentette ki a polgármester, aki megköszönte a képviselők munkáját, külön a 2014-ben ellene indult Jakab Tibornéét.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a kövegyi képviselő-testület család és gyermekbarát, s kérte, október 13-án miden kövegyi menjen el szavazni, s mérlegelje, hogy mit választ, a község további fejlesztését, vagy a eddigi fejlődés megtorpanását.

– Ha minden beadott fejlődésünk nyer, akkor teljesen megújul majd a falu – fogalmazott Galgóczkiné Krobák Mária.