Hírek Makó

A lakosság kéréseire alapoznak a Fidesz képviselőjelöltjeinek programjai

Ezen a héten is folytatódnak a Fidesz képviselőjelöltjeinek fórumai, ahol Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen invitálják beszélgetésre a makóiakat, egy kávé vagy tea kíséretében. A mai napon Botlik Anita az ötös választókerület, Székely Ildikó pedig a hatos választókerület lakóit várta a lakossági fórumon.

Az ötös választókerületben folytatódtak a mai napon a lakossági fórumok, ahol Botlik Anita képviselőjelölt és Farkas Éva Erzsébet polgármester a Ráday lakótelepen várta az érdeklődőket. A megjelenteket a polgármester köszöntötte, aki köszönetét fejezte ki a választók bizalmáért, továbbá ismertette a négy fő pontból álló 2020 és 2030 közti programjukat, amely a turisztika és a gazdaságélénkítő fejlesztések mellett a család- és ifjúságvédelemre, a környezetvédelemre és az épített örökség védelmére is fókuszál.

Botlik Anita elmondta, a választókerületben élők kéréseinek, problémáinak és lehetőségeinek összeírásával alkották meg közösen a programtervet, amelyet a mai napon be is mutatott a fórumon résztvevőknek. A képviselőjelölt tervei közt szerepel egy KRESZ tanpálya kiépítése a gyermekek számára a Ráday lakótelepen, emellett pedig napelemes e-padot is kihelyezne, amelynek köszönhetően a szülők vagy a nagyobb gyerekek feltölthetik telefonjaikat, és WiFi pont lehetőséget is biztosítana. A képviselőjelölt portálunknak elmondta, Gerizdesen a csapadékvíz-elvezető árkok hiányossága, illetve rossz minősége okoz problémát, valamint hiányolják az ott élők egy közösségi tér meglétét, így a programjában szerepel egy ilyen közösségi tér létrehozása is, amely teret adhat baba-mama, ifjúsági és nyugdíjas kluboknak.

navigate_before
navigate_next

A megjelentek többek között a kézilabda csarnokról is érdeklődtek, amely kapcsán Farkas Éva Erzsébet részletes tájékoztatást adott annak jelenlegi helyzetéről, miszerint az önkormányzat részéről, ami kötelezettség volt, azt vállalták és elvégezték, a rá fordítandó szükséges keretösszeget biztosította az önkormányzat, az előkészítési munkálatokat elvégezte, és innentől kezdve a magyar állam kötelezettsége, hogy a közbeszerzést és a kivitelezést elindítsa. Az észrevételek mellett pedig elismerő szavakkal is illették Botlik Anita közbenjárását a megállni tilos tábla ügyében, a fórumot követően pedig kötetlen beszélgetésekre is lehetőség nyílt.

18 órától a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen várták az érdeklődőket kávéval és teával, hogy beszélgessenek a város jövőjéről. Farkas Éva Erzsébet polgármester a 2020 és 2030 közti programjuk bemutatását követően kiemelte: „Székely Ildikóban egy olyan személyt ismertem meg, aki fiatal, energikus, nagyon jó gondolatai vannak a város jövőjével kapcsolatosan és mindenféleképpen szeretnénk, hogyha az új képviselőtestület tagjai között tudhatnánk a Fidesz-KDNP csapatában!”

A hatos választókerület képviselőjelöltje is számos háztartás látogatásán van túl, amelyek során összegezte a felmerülő problémákat. Programjában szerepel a sikeres járdaprogram folytatása, és az ezzel együtt járó zöldterületek karbantartási munkálatai is, továbbá a játszóterek bővítése és egy műfüves sportpálya építése a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen. A nagy gondot okozó illegális hulladék lerakására is figyelmet szentelne: ezt felszámolná, és zárható hulladékgyűjtő szigeteket szeretne létesíteni.

navigate_before
navigate_next

– Családanyaként, pedagógusként és magánszemélyként is nagyon szeretem a Maros-partot, úgy gondolom, hogy ez Makó kikapcsolódásra és pihenésre csábító része, ezért itt turisztikai fejlesztéseket szeretnék indítani – fogalmazott a képviselőjelölt, aki emellett a Fűrész utcai parkolóhelyeket is bővítené.

Az észrevételek mellett a fiatal orvosok megtartására irányzó javaslattal is fordultak Farkas Éva Erzsébethez, amellyel bővíthetnék a tízéves programjukat. A polgármester köszönetét fejezte ki a kreatív együttműködésért és a támogatásért, és hogy a közösségi élet is gyarapodott, továbbá kiemelte a közös együttműködés, a béke és a nyugalom és a célok érdekében történő konszenzus fontosságát is. Farkas Éva Erzsébet a fórum végén köszönetét fejezte ki Toldi Jánosnak, a városrész jelenlegi képviselőjének, aki öt cikluson keresztül szolgálta a városrészt. Mint kiemelte, nem szeretne ha a kapcsolat megszakadna, és számítanak az együttműködésére.