Belföld Hírek Kék hírek

Zsíros kenyeret kent az idős néni az éhes betörőnek

A betörő hajnalban feszítette fel egy 77 éves asszony háza ajtaját, mely mikor a néni rajtakapta, azt mondta, hogy éves. A megfélemlített néni kent neki egy zsíros kenyeret. Az azonban nem ízlett a tettesnek.

A vádlott idén február elején a hajnali órákban a bejárati ajtót befeszítve bement a Farkaslyuk településen lévő családi házba, és elkezdett értékek után kutatni. A zajokra felébredt a házban lakó 77 éves idős, beteg asszony, és kérdőre vonta a férfit, hogy mit keres nála. Erre a vádlott közölte, hogy éhes, és felszólította a sértettet, hogy készítsen neki ennivalót. Az idős nő félelmében nem mert ellenszegülni, és egy zsíros kenyeret kent, miközben a vádlott bejárta a lakást és 10 ezer forint készpénzt, egy műbőr pénztárcát és egy női karórát vett magához. Az asszony az ételt becsomagolta, és átadta a vádlottnak azzal a kijelentéssel, hogy akkor egye meg, aki ezután távozott, de még felszólította a sértettet, hogy ne merjen szólni a rendőröknek. A zsíros kenyér viszont nem ízlett neki, azt az utcán egy kóbor kutyával etette meg.

Az asszony annyira megijedt, hogy a rendőrségre nem is mert telefonálni, csak a fiát értesítette a történtekről.

A vádlott idén február elején további családi házakba is betört Farkaslyuk településen, illetőleg Ózdon. Az egyik helyszínről kéziszerszámgépeket vitt el, míg a másik házból közel 200 ezer forintot, valamint karórát és ékszert tulajdonított el.

A 20 éves férfi ellen kifosztás bűntette, magánlaksértés bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. Vele szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.