Erőteljes, előremutató és nem utolsósorban megvalósítható terveket tett le az asztalra a következő ciklusra a városvezetés. Négy részes cikksorozatban mutatjuk be a Fidesz gazdasági és társadalmi programját, amelyet a makóiaknak ajánl a kormánypárt.

A képviselőjelöltekkel közösen mutatta be Farkas Éva Erzsébet azt a négy kiemelt irányvonalat, amelynek a következő évtizedben nagy szerepet szán a Fidesz helyi szervezete, amennyiben újra elnyerik a választók bizalmát. A város fejlesztésére szánt program első ránézésre is átgondolt, megfontolt fejlesztési tervekről árulkodik, amelyben nyoma sincs megvalósíthatatlan ígéreteknek, a tervezet a mostani ciklus irányvonalát viszi tovább, néhány új elemmel kibővítve.

A makói Fidesz programjának alappillérei a város 2020 és 2030 közötti fejlesztésére vonatkozóan a következők: Turisztikai és gazdaságélénkítő fejlesztésekCsalád- és ifjúságvédelem, Zöld város és környezetvédelem, Makó épített örökségeinek védelme.

 

 

Farkas Éva Erzsébet a program bemutatáson elmondta, a város meghatározó épületeinek egy része már megújult, vagy felújítása van folyamatban, ám az önkormányzat ezeken kívül is több elkészült koncepciótervvel rendelkezik, amelyek megvalósításra várnak.

A következő ciklus tervei között szerepel például a Bérpalota és a Csipkesor kimaradt részének felújítása, ám mivel ezek csak részben vannak önkormányzati tulajdonban, ezért a felújítás is külön koncepciót igényel. A Bérpalota három ütemben készülhet el, a tetőszerkezet, a homlokzat és a pince is szerepel ezekben.

A Konviktus épületegyüttese szintén meghatározó épületegyüttes, mondta el Farkas Éva Erzsébet, amely részben a Szeged-Csanádi Egyházmegye, részben a város tulajdonában van. A koncepcióterv már ehhez is elkészült, az egykori püspöki nyári rezidencia udvarán egy Nemzeti Összetartozás Parkja kaphatna helyet.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest