Hírek Makó

Lázár János: Makó az alsó tagozatból a felső tagozatba léphet

Mágori András körzetében folytatódott ma a lakossági fórum sorozat, amelynek során a makói Fidesz képviselőjelöltjei egy kávé melletti kötetlen beszélgetésre várják a lakosságot. A mai fórumra eljött a térség országgyűlési képviselője is, aki szerint nagy eredmény, hogy Farkas Éva Erzsébet egyesíteni tudta a várost.

– Utat, járdát nem lehet kommunista, vagy fideszes módon építeni, azt vagy jól, vagy rosszul lehet. – érzékeltette Lázár János a makói Fidesz mai lakossági fórumán, hogy miért fontos egy városnak egy egységes, összetartó közösség megszervezésére törekednie a széthúzás helyett.

A térség országgyűlési képviselője szerint Makó egyik legnagyobb eredménye, hogy Farkas Éva Erzsébet vezetésével sikerült a viták helyett a fejlődésre helyezni a hangsúlyt. Mint elmondta, a polgármester 2014-ben kapott öt év bizalmat, ezalatt pedig bizonyította az alkalmasságát, a felkészültségét, a becsületességét, és hogy képes Makóért tenni, és eredményeket elérni.

– A következő ciklusra adott bizalom így már nem megelőlegezett, hanem kiérdemelt. – hangsúlyozta Lázár János.

A térség országgyűlési képviselője arra bíztatott minden makóit, hogy támogasság Farkas Éva Erzsébetet és csapatát, mert a következő években Makó az „alsó tagozatból” a „felső tagozatba” léphet. A Fidesz az új feladatoknak részben új képviselőjelöltekkel vág neki, akik közül van aki tagja is a pártnak, ám többségük nem, mondta el a képviselő.

Hozzátette: a polgármester asszony olyan csapattal vág neki a munkának, akikre nyugodt szívvel rá lehet bízni a város sorsát, ennek fedezete pedig a már megvalósított beruházások. Lázár János kiemelte, miközben a Parlament „távol van”, a lakosok az önkormányzatra, a képviselőkre számíthatnak a mindennapi ügyekben, ezért a munkájukat szolgálatnak felfogó képviselőkre van szükség. Mint mondta, éppen ezért jó szívvel ajánlja Farkas Éva Erzsébetet és csapatát a város vezetésére.

 

navigate_before
navigate_next

 

A mostani lakossági fórum sorozatot a makói Fidesz képviselőjelöltjei Farkas Éva Erzsébettel közösen azért kezdték el, hogy egy kávé mellett, kötetlen beszélgetés alkalmával tájékoztassanak a kormánypárt helyi szervezetének programjáról, és a képviselőjelöltek körzetekre vonatkozó elképzeléseiről.

Farkas Éva Erzsébet ezzel kapcsolatosan kitért a turizmust és gazdaságfejlesztést, a család- és ifjúságvédelmet, a környezetvédelmet, és az épített örökség védelmét szolgáló koncepcióra, a Fidesz ugyanis ezen területek mentén szervezte meg a következő tíz év programját, amit a makóiaknak ajánl.

 

 

 

Mágori András elmondta, a körzetet, amelyben indul, rendszeresen járva nagyon sok emberrel találkozott már, és bár vitathatatlanul látszik a fejlődés a városrészen, feladatok is vannak még bőven.

– Vannak olyan utcák, amelyekben a közvilágítás teljesen elégtelen, a biztonságos közlekedés feltételei nem adottak, ez meg kell csináltatni. A játszótér sem olyan még, mint amilyennek látni szeretnénk, és a felnőtteknek is szeretnék egy kültéri edzőpályát. – emelte ki a Fidesz képviselőjelöltje.

Az egyik legfontosabb feladatnak emellett a csapadékvíz elvezetés problémájának megoldását látja, ami városi szinten bekerül a párt programjába is. Mágori András hangsúlyozta, a külterületre is nagy figyelmet kell fordítani, a tanyák korszerűsítésére van szükség, és az utak közül is sok rossz állapotban van.