Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Két évet kapott a pisztolycsempész

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a német állampolgárságú férfit, aki vasárnap engedély nélkül lőfegyvert hozott be az ország területére. Nm jogerősen 2 év börtönt kapott.

A vád szerint a huszonhét éves férfi szeptember 15-én a délelőtti órákban, gépkocsival, a röszkei határátkelőhelynél lépett be az országba. A járművet a pénzügyőrök átvizsgálták és a kocsiban elhelyezett női táskában egy működőképes maroklőfegyvert, tárat és lőszert találtak. A vádlott a lőfegyver tartására, az országba történő behozatalára, engedéllyel nem rendelkezett.

A Szegedi Járási Ügyészség az elkövetőt lőfegyver, lőszer engedély nélküli, az ország területére behozatallal elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolta.

A tetten ért és beismerő vallomást tett vádlottat az ügyészség gyorsított eljárásban állította a Szegedi Járásbíróság elé. A Szegedi Járásbíróság a vádlottal szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek a végrehajtását 5 évre felfüggesztette. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A lőfegyver megtalálásáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített videót:

Lőfegyver lapult a női táskában

?Lőfegyver lapult a női táskában ⬇️ Munkatársaink egy német autó ellenőrzésekor egy lőfegyvert és hozzávaló 11 éles lőszert találtak.A német sofőr és vele utazó édesanyja úgy nyilatkozott, hogy nem visznek magukkal bejelenteni való árut. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban felfigyeltek a sofőr ideges viselkedésére. A csomagok vizsgálatakor munkatársaink egy női táska aljában maroklőfegyvert találtak, benne lévő tárral és 11 éles lőszerrel. A pénzügyőrök az engedély nélkül szállított fegyvert feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2019. szeptember 18., szerda