Makó Programok

Kicsiknek és nagyoknak is programokkal készül a Galamb a Kiskertész napon

Az iskola 2013 óta minden év szeptemberében Kiskertész napra hívja a beiskolázás előtt állókat, de nem csak számukra készülnek érdekes programokkal a tankertben szeptember végén.

– Az elmúlt években sikerült úgy felfejlesztenünk ezt a kis családi napot, hogy igen messziről is érkeznek családok, sőt, most már helyi kézműves bemutatókat, íjász-, sport- és lovasbemutatókat is tudunk tartani, de természetesen a Kiskertész nap mindig a Galamb József Mezőgazdasági Iskoláról szól, és most már hagyományosan ez a beiskolázásunknak az indító napja – mondta el portálunknak Horváth Zoltán. Az iskola igazgatója továbbá elmondta, ezen az alkalmon várnak mindenkit, aki érdeklődik az iskola iránt, a tankerti rendezvényen pedig többek között mustkóstolással, körte- és szilvalekvár főzéssel, metszési bemutatóval és permetezési tanácsadással is készülnek.

A Kiskertész napra hagyományosan buszjáratokat is indítanak a környező településekről, többek között Mezőhegyesről és Hódmezővásárhelyről is be lehet csatlakozni a programba, de emellett az is jellemző, hogy Makóról egyre több család látogat ki – emelte ki Horváth Zoltán.

– A legvégén, 12 órakor a megjelenteket mindig meg szoktuk vendégelni, most egy helyi diák terméke lecsót fogunk készíteni, üstházban, fával főzve. Tavaly is az utolsó cseppig elfogyott, nagyon jól sikerült ez az egész! – hangsúlyozta az igazgató, aki kérdésünkre elárulta, egyre több visszatérő vendég is van, olyanok is jönnek már, akik nem érdeklődnek a beiskolázás iránt, akár nyugdíjasok, idősebbek, de ők nagyon szeretnek kijönni ebben az őszi napsütésben, sétálni egyet az egyhektáros gyümölcsösükben, a szőlészetben, megnézni a különböző paradicsomfajtáknak a karózását, beszélgetni és a végén természetesen egy jót ebédelni.

 

 

Fotóink a tavalyi Kiskertész napon készültek.