Makó Színes

Botlik Anita: kiváló közösség van az 5. választókörzetben

Rengeteg tapasztalatot gyűjtött már az elmúlt hetekben is a Fidesz képviselőjelöltje arról, hogy milyen problémák foglalkoztatják a lakosokat a városrészben. Botlik Anita az egyedi ötletektől sem riad vissza, a Gerizdesi városrésznapra egy mezőgazdasági kistraktort vezetve érkezett.

 

– Hogyan telnek mostanában a napjai, milyen tapasztalatokat szerzett a körzetben, amiben indul?

– Elég mozgalmasan telnek mióta elindult a kampány, munka után rendszeresen járom az 5. választókörzetet. A legtöbben pozitívan fogadnak, és azt is el szokták mondani, hogy örülnek a város fejlődésének, a turisztika, kulturális, és sport területén is. Természetesen ebben a körzetben is vannak megoldásra váró problémák, mint a csapadékvíz elvezető rendszer rendbetétele, járda és út felújítások. A platánfák helyzetére is megoldást kell találni, ez ár huszonéves gond. Egy nagyobb vihar után rengeteg a lehullott ág, ezt veszélyesnek érzik az itt élők.

– A család hogy viseli a kampányidőszakot, sikerült alkalmazkodni az új helyzethez?

– Mielőtt belevágtam a képviselőjelöltségbe ezt komolyan átbeszéltem a családommal, akik természetesen támogatnak ebben. A mostani időszakra egy kicsivel több türelmet és toleranciát kértem tőlük, és nagyobb önállóságot. Van, amikor csak rövid időre tudok hazaszaladni, most az iskolába, edzésre is a férjem viszi és hozza a fiunkat általában.

 

 

– Épp mostanában volt a Gerizdesi városrésznap, milyennek látta a hangulatot?

– Szerintem kiváló volt, nagyon fontosak ezek a közösségi programok, rengetegen jöttek oda hozzám beszélgetni, és megerősítettek abban, hogy ezekre szükség van. Sőt, felmerült az igény arra is, hogy ne csak Gerizdesen, hanem a Ráday lakótelepen is legyen egy ilyen nap.

– Honnan jött az ötlet, hogy egy kistraktorral érkezzen? Milyen volt a fogadtatása?

– Szerettem volna valami plusz programot hozni erre a napra, ami a gyerekeket idevonzza és leköti. Nagyon bevált, aminek örültem, és remélem, hogy a mezőgazdasághoz is egy kicsit közelebb kerültek így. Délután kettőkor jöttem ki vele, és egész estig állandóan sorba álltak mellette a gyerekek.