Makó Színes

Zenével ünnepelt a Glorius

Különböző stílusok találkoztak csütörtök este a Grand Hotel Glorius színpadán. A makói négycsillagos szálloda 5. születésnapja alkalmából rendezett programsorozat második napján Szokolay Dongó Balázs és Agod Alíz népzenei előadással, a Vigadó Band retro slágerekkel örvendeztette meg a közönséget.

Fél évtizede nyitotta meg kapuit a vendégek előtt az art deco stílusban épült Grand Hotel Glorius, amely a 20-as, 30-as évek miliőjét csempészi Makó egy impozáns, belvárosi épületébe.  2014-es megjelenésével egy izgalmas világot teremtett, amelyben egyszerre jelent meg a nagyvilági hangulat és a modern minimalizmus. Az ötesztendős működést a szálloda egy programsorozattal ünnepli. – Szeretnénk minden korosztályt megszólítani a három nap alatt; a nyitó alkalomra főként a családokat vártuk táncos és énekes produkciókkal, a gyermekeket pedig egy robotkutya is invitálta. Most a dallamoké lesz a főszerep, ahol egy fantasztikus népzenei előadás után retro dallamok csalogatják a közönséget és reményeink szerint akár táncra is perdítik őket – tájékoztatott Jakab-Bereczky Edit Tünde, a szálloda sales managere.

A műsorban elsőként Szokolay Dongó Balázs lépett fel. – Archaikus Kárpát-medencei és magyar népzenével, főként Bartók-gyűjtésekkel készültem. Az előadásban segítségemre lesz Agod Alíz énekesnő. A célunk a katarzis keresés, ha ez sikerül, akkor jól végeztük a dolgunk – foglalta össze az ismert zenész, aki valóban lenyűgözte hallgatóságát. Makói fellépésén játszott tárogatón, erdélyi pásztor- és somogyi hosszúfurulyán, dudán és megszólaltak székelyföldi és moldvai csángó dallamok is.

navigate_before
navigate_next

A különleges előadást a Gera István vezette Vigadó Band követte. – Hat esztendeje működik a zenekarunk, lakodalmak, bálak és közösségi rendezvények állandó szereplői vagyunk. Több alkalommal bemutatkoztunk már a makói közönségnek és itt is, mindig kiváló volt a hangulat. Ezúttal a 90-es évek slágereivel készültünk – tudtuk meg az együttes vezetőjétől.

navigate_before
navigate_next

A születésnapi programsorozat tovább folytatódik, ma este zenés vacsoraesttel, a szving koronázatlan királya, Gájer Bálint fellépésével.

Boldog születésnapot, Glorius!