Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Szeptember 26-án adják át az összefogással megvalósuló Erzsébet-házat, kávé melletti kötetlen beszélgetésre invitál a Fidesz, robotkutya is szerepelt a Glorius szülinapján – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Hamarosan befejeződnek az Erzsébet-ház munkálatai, amelyet nagyszabású ünnepség keretében ad át az Angyalsóhaj Alapítvány jövő hét csütörtökön 17 órakor. Az átadóünnepségen jelen lesz Novák Katalin, Kiss-Rigó László és Lázár János is.

Meghívjuk egy kávéra, beszélgessünk Makó jövőjéről! – ezzel a szlogennel kezdte meg az újabb lakossági utcafórum sorozatot a képviselőjelöltekkel Farkas Éva Erzsébet. Jól látszik, hogy egy kis egyediséggel milyen könnyen fel lehet dobni egy ilyen alkalmat is, a jelöltek és a polgármester tegnap Kovács Sándor és Varga Ferenc körzetében várták egy kávé melletti kötetlen beszélgetésre a lakosokat.

Erőteljes, előremutató és nem utolsósorban megvalósítható terveket tett le az asztalra a következő ciklusra a városvezetés. Négy részes cikksorozatban mutatjuk be a Fidesz gazdasági és társadalmi programját, amelyet a makóiaknak ajánl a kormánypárt.

Kora őszi hangulatban ünnepelte a Grand Hotel Glorius, hogy fél évtizede nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. A háromnapos programsorozat csütörtöki nyitó alkalmán táncos és énekes produkciók várták az érdeklődőket a szálloda teraszán. Az eseményen egy LEGO robotkutyát is bemutattak.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztálya ismét házi bajnokságot rendezett. A hétfordulós megmérettetés győztese Csonka Balázs nemzetközi mester lett. A következő alkalomra októberben kerül sor.

A Barcsai utca is megújult a makói belterületi utak felújításának részeként, az idei költségvetésben erre 35 millió forintot különített el az önkormányzat, az egyes választókerületben 50 millió forintnyi fejlesztés tudott megvalósulni összesen, több projektnek köszönhetően.

Ötvenmilliót különítettek el felújításokra Óföldeákon – módosította képviselő-testület a község idei költségvetését, a helyi iparűzési adóbevétel harmada folyt be az első félévben. Erről is szó volt a szeptemberi ülésen.

Egészségfejlesztési pályázatot nyertek a földeáki háziorvosok: Dr. Csehpál Etelka és dr. Pénzes Erzsébet három generációra kiterjedő egészségszűrési munkába kezd, de lesznek egészségvédő programok és előadások is.

Radó Tibor pitvaros polgármesterének csak négy dolog számít, a négy Pitvaros tábla és ami köztük van. Itt azonban jelentős fejlesztések zajlottak és zajlanak, de teendő is akad. Interjúnkból az is kiderül, miért menekültek a szúnyogok a kertjébe.