Hírek Makó

Hadik György és Czirbus Gábor körzetében folytatódtak a lakossági fórumok

Kávé melletti beszélgetésre invitálja a Fidesz a mostani lakossági fórum sorozaton a makóiakat, amely során a város jövőjéről és a saját körzetükben megvalósítandó tervekről beszélnek a képviselőjelöltek és Farkas Éva Erzsébet polgármester.

A napokban hozta nyilvánosságra a makói Fidesz azt a 10 éves programot, amit a városnak kínál, tegnap pedig elkezdődött az a lakossági fórum sorozat is, amelynek során ezt megvitatják a lakosokkal. A program négy fő területre koncentrál, és megfelelő hangsúlyt kap benne a turizmus és gazdaságfejlesztés, valamint a család- és ifjúságvédelem, a zöld város és környezetvédelem, illetve Makó épített örökségeinek védelme.

Mint Farkas Éva Erzsébet elmondta, a következő ciklusban még nagyobb figyelmet szánnának a zöld város és a környezetvédelem területének, ennek része az egész városra kiterjedő csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója is. Emellett intenzívebb fásítási program, az illegális hulladéklerakás elleni fokozottabb küzdelem a szabályok szigorításával, valamint a közvilágítás megújítása is szerepel a tervek között.

Ez utóbbira egyébként Hadik György is külön kitért, hangsúlyozva, hogy bár véleménye szerint mintegy egy milliárd forintos beruházásról van szó, ebbe mindenképpen bele kell fogni a következő ciklusban.

– Úgy látom, hogy nagyon drága a most működő közvilágítás, ha ezt az összeget belefektetjük, belefektetjük megújításába, vissza fog jönni az ára. – mondta el portálunknak az önkormányzati képviselő.

Hadik György az elmúlt öt év intézkedéseiből egyébként számos dologra emlékszik vissza szívesen, többek között az ő egyik kezdeményezése volt az is, hogy ingyen magyar zászlót igényelhessenek a makóiak, illetve, hogy Bányai Júliáról nevezzék el a Királyhegyesi utcai Idősek Klubját. Ennél azonban még fontosabb eredmény a háziorvosi rendelők felújítása.

Arra is büszke, hogy az ő körzetében nincsenek sáros utcák, valamint, hogy sikerült megújítani a Patai teret, amit azonban szerint még tovább kell fejleszteni, de azt szeretné, ha a közösségi terek hasonlóan nézzenek ki a körzetében, mint ez. Az önkormányzati képviselő portálunknak külön kiemelte a Bajza utcai iskola további fejlesztését is, mint célt a következő ciklusra.

 

navigate_before
navigate_next

 

A fórum sorozat következő állomása Czirbus Gábor körzetében volt, az alpolgármestertől megtudtuk, rengeteg tapasztalatot szerzett a körzetben az elmúlt öt évben, így pontosan tudja azt is, hogy mely területeken van szükség további fejlesztésre.

Czirbus Gábor hangsúlyozta, ő teljesen külön kezeli a hozzá tartozó kertvárosi és belvárosi városrészt, hiszen mindkét részen más jellegű problémákkal fordulnak hozzá a lakosok. A belvárosban rendkívül fontos a parkolók számának további növelése, az alpolgármester azt is szeretné elérni, hogy új aszfaltborítást kapjon a Tömörkény és a Hunyadi utca közötti parkoló, valamint a Szegedi utca 9-13 mögötti terület, és folytatná a kulturált módon működő hulladékgyűjtő szigetek felállítását is.

– Több hulladékgyűjtő szigetet is körbevettünk már egy speciális boxal, szeretnénk ezt folytatni úgy, hogy zárhatóak is legyenek. Emellett kijelölnénk néhány nyitottat is, a többit viszont a lakók be tudnák zárni, amivel sok probléma megoldódna. – mondta el portálunknak.

Korábban egyébként Czirbus Gábor arról is beszélt a Makó Híradónak, hogy a Bartók iskola felújítása mellett az előtte lévő tér rendbetételének is nagy szükségét látja. A kertvárosi részen nagy hangsúlyt szeretne fektetni a zöld területek karbantartására, a járdaprogram folytatására, és természetesen az egész városban problémát jelentő csapadékvíz elvezetési problémák megoldására is.