A Návay László-kúria előtti parkban október 5-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a családi nap, mellyel hagyományt szeretnének indítani. Regisztrálni kell rá a községházán!

Igazi, egész napos vidám rendezvényt szerveznek az óföldeákiaknak a október első szombatjára a helyi Návay László-kúria előtti ősparkba. A részt venni szándékozóknak a községházán, azaz a polgármesteri hivatalban kell regisztrálniuk, azért, hogy megkaphassák az ebédjegyüket.

– A családi napra elsősorban a helybélieket, azaz az óföldeákiakat várjuk, őket szeretnénk egy kicsit összekovácsolni – árulta el a rendezvény legfőbb célját portálunknak Simonné Sinkó Erika. A pályázati támogatásnak köszönhetően rendezendő közösségi nap az első lesz a sorban, s remélik, hogy ezzel hagyományt teremtenek, azaz az idei családi napot majd több is követi az évek során. – Nagyon szeretnék, ha rendszeressé válna ez a rendezvény, melyet Návay-kúria előtti ősparkban rendezünk, ha jó lesz majd az idő. Ha rossz, akkor a művelődési ház nagytermében zajlanak majd a vidám programjaink.

– A rendezvényen való részvételt regisztrációhoz kötöttük, s regisztrálni a községházán lehet. A feliratkozásra azért van szükség, mert a részvételi szándékukat ezzel jelzők mind kapnak egy ebédjegyet melyért mindenki kap egy adag marhapörköltet, sós burgonyával, savanyúsággal és kenyérrel, illetve menühöz jár egy ingyen koktél is, de mi biztosítunk üdítőt és ásványvizet is – tette hozzá a polgármester.

Az óföldeáki családi nap résztvevői különféle programok szórakoztatják, így fellép a földeáki Szivárvány Népdalkör, az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport és hódmezővásárhelyi csoport, hagyományőrző együttesek, néptánccsoportok, valamint az óföldeáki idősek otthona lakói és dolgozói is. De lesz taekwondo bemutató. A gyerekek ugrálóváron próbálhatják ki magukat, „dolgozik” majd arcfestő, lesz pónilovaglás, különböző ügyességi versenyek a gyerekeknek.

A program egész nap, azaz délelőtt 10-től este 7-ig tart majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest