Makó Színes

Robotkutya is szerepelt a Glorius szülinapján

Kora őszi hangulatban ünnepelte a Grand Hotel Glorius, hogy fél évtizede nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. A háromnapos programsorozat csütörtöki nyitó alkalmán táncos és énekes produkciók várták az érdeklődőket a szálloda teraszán. Az eseményen egy LEGO robotkutyát is bemutattak.

2014. szeptember 15-én fogadta első vendégeit az art deco stílusban épült szálloda, amely Makó belvárosában, egy impozáns, történelmi épületben született újjá. Az alkalomról különleges módon emlékezik meg a Glorius; a teraszon három egymást követő nap délutánján várják változatos produkciókkal az ünnepelni vágyókat. – Az eltelt öt esztendő talán nem túl nagy idő, de számukra jelentős időszak; fontos események történtek velünk, jó kapcsolatok, ismertségek születtek és egy remek csapat formálódott a közös munka során – emelte ki köszöntőjében Csábi Mihály igazgató, aki örömmel számolt be az elért eredményeikről és a négycsillagos szálloda sikereiről. Ami nem meglepő, hiszen az általuk kínált exkluzív környezet kényelmes praktikussággal társul, megjelenésükkel és kiemelkedő szolgáltatásaikkal pedig egy új kategóriát teremtettek a város és a régió szálláshelyeinek palettáján.

navigate_before
navigate_next

Emellett igyekeznek mindig a kreativitásukat is megmutatni egy-egy program kapcsán. Így volt ez most is; a születésnapi fellépők között egy nagyon különleges vendég is szerepelt. – Egy LEGO robotkutyát fogunk bemutatni, amellyel Dániában, a robotika világversenyen nyertünk az Open kategóriában. Itt az „okos város” volt a téma, amelyben a jövő települését alkották meg a gyerekek, ennek egyik eleme volt a most látható, vakvezető kutya – tudtuk meg Özvegy Judit tanítónőtől. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola pedagógusának három alsó tagozatos diákja készítette el a versenyre a pályamunkát, amely köré egy egész projekt épült. Erről egy prezentációt is összeállítottak, amelyet a gyerekek angol nyelven mutattak be a zsűrinek. A Glorius születésnapján most a tanulók bemutatásában a makói közönség is megismerkedhetett az ebbel, amely képes menni, akadálynál megállni, fény- és hangjelzést kiadni.

navigate_before
navigate_next

A színes nyitóprogramon szerepeltek még az Írisz TSE táncosai, koncertet adott Janicsek Roland és DJ Bobán. Az ünneplés nem ért véget, ma is várják a szervezők a vendégeket, ahol ezúttal a zenéé lesz a főszerep; Szokolay Dongó Balázs népzenei előadó és a Vigadó Band szórakoztatja majd a látogatókat.

Boldog születésnapot, Glorius!

navigate_before
navigate_next