Erőteljes, előremutató és nem utolsósorban megvalósítható terveket tett le az asztalra a következő ciklusra a városvezetés. Négy részes cikksorozatban mutatjuk be a Fidesz gazdasági és társadalmi programját, amelyet a makóiaknak ajánl a kormánypárt.

A képviselőjelöltekkel közösen mutatta be Farkas Éva Erzsébet azt a négy kiemelt irányvonalat, amelynek a következő évtizedben nagy szerepet szán a Fidesz helyi szervezete, amennyiben újra elnyerik a választók bizalmát. A város fejlesztésére szánt program első ránézésre is átgondolt, megfontolt fejlesztési tervekről árulkodik, amelyben nyoma sincs megvalósíthatatlan ígéreteknek, a tervezet a mostani ciklus irányvonalát viszi tovább, néhány új elemmel kibővítve.

A makói Fidesz programjának alappillérei a város 2020 és 2030 közötti fejlesztésére vonatkozóan a következők: Turisztikai és gazdaságélénkítő fejlesztések, Család- és ifjúságvédelem, Zöld város és környezetvédelem, Makó épített örökségeinek védelme.

 

 

Család- és ifjúságvédelem

2018-ban Családbarát Önkormányzat elismerést kapott Makó, többek között annak a mintegy 30 intézkedésnek köszönhetően, amit a fiatal családok letelepedésének és megélhetésének segítésére hozott a városvezetés – mondta el Farkas Éva Erzsébet a makói Fidesz programjának bemutatásán.

A polgármester az intézkedések közül kiemelte az ingyen telkek osztását, a Fecskelakás programot, a babkötvény értékének emelését, illetve a bárányhimlő elleni védőoltás ingyenessé tételét is, hangsúlyozva, hogy ezeknek a lehetőségeknek a megtartásán, sőt továbbfejlesztésén akar dolgozni a következő ciklusban a makói Fidesz, ha újra bizalmat kapnak.

Farkas Éva Erzsébet több konkrét példát is említett ezzel kapcsolatosan is, amivel szembeállítva az ellenzék által ígért 2 köbméter ingyen víz már a vicc kategóriájába sorolható.

A Fidesz ugyanis 2020 elejétől a babakötvény értékét emelné meg 50 százalékkal, vagyis 100 ezer forintról 150 ezer forintra, a beiskolázási támogatást pedig a duplájára emelnék, vagyis 5 ezer forintról 10 ezer forintra.

Már ebből is jól látszik, hogy a makói Fidesz a kormányzati törekvésekkel összhangban a családok támogatására is nagy hangsúlyt helyez, ami azért is jó irány, mert mint a program bemutatáson kiderült:

Makón 11 százalékkal magasabb a születések száma az országos átlagnál.

A makói Fidesz pedig ezt szeretné győzelme esetén fenntartani, és tovább ösztönözni. A jelenlegi városvezetés emellett a középiskolások és felsőoktatási intézményekben tanulók ösztöndíjprogramjának kibővítését is szorgalmazza a gazdasági szereplők bevonásával, illetve a fiatalok számára egy új, szabadidős programok szervezésére alkalmas szórakozóhely létrehozását, amelynek koncepcióterve már el is készült.

Farkas Éva Erzsébet emellett kiemelte az oktatási intézmények fejlesztését is, amelyben az utóbbi években is történtek komoly előrelépések, hiszen a Bartók iskola kivételével gyakorlatilag az összes megújult. A következő ciklus tervei között szerepel ennek a kimaradó intézménynek a felújítása is, amelyhez a koncepcióterv szintén rendelkezésre áll már.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest