Hírek Makó

Fidesz: Meghívjuk egy kávéra, beszélgessünk Makó jövőjéről!

Az egyen csapatmez után újabb egyedi ötletet vetett be a megújulásra képtelen ellenzékkel szemben a Fidesz makói szervezete. A ma kezdődő lakossági fórumok sorozatán egy kávé melletti kötetlen beszélgetésre invitálják a lakosokat.

– Meghívjuk egy kávéra, beszélgessünk Makó jövőjéről! – ezzel a szlogennel kezdte meg az újabb lakossági utcafórum sorozatot a képviselőjelöltekkel Farkas Éva Erzsébet. Jól látszik, hogy egy kis egyediséggel milyen könnyen fel lehet dobni egy ilyen alkalmat is, a jelöltek és a polgármester ma Kovács Sándor és Varga Ferenc körzetében várták egy kávé melletti kötetlen beszélgetésre a lakosokat.

A polgármester az utcafórumon az elmúlt évek közösen elvégzett munkája mellett arra a következő 10 éves programra helyezte a beszédében, amit a Fidesz helyi szervezete kínál a választópolgároknak. Ebben négy nagy témakörbe csoportosulnak a tervek, a turizmusról és gazdasági fejlesztésről, valamint a család- és ifjúságvédelemről már mi is beszámoltunk korábban, ezen kívül még a Zöld Város célkitűzése, és a város épített örökségeinek védelme is fontos része a jelenlegi városvezetés következő ciklusra kitűzött céljainak.

Kovács Sándor a saját körzetével kapcsolatosan több tervet is kiemelt, mindenképpen szorgalmazná például a járdaprogram fokozását, ahogy a város költségvetése engedi, és teljes mellszélességgel kiáll a csapadékvíz elvezető rendszer egész várost érintő felújítása mellett is.

Mint elmondta, nem az önkormányzat feladata, de szeretné elérni azt is, hogy a Magyar Postát valahogy rákényszerítsék a makói posták felújítására, mert ez is már vagy 10 éve téme, de nem jutottak benne előrébb. Az önkormányzati képviselő az áramszolgáltatóval sem elégedett a Petőfi Park közvilágítása kapcsán.

– A DÉMÁSZ-ba egy kicsit bele kellett szálljak, mert ígérethalmokat kapunk tőlük, és továbbra sem működik a világítótestek egyharmada, holott ráköltött a város 4,5 millió forintot, hogy az összes búrát, világítótestet kicseréljük, de a kábelszakadásokat nem csinálták meg a föld alatt. – hangsúlyozta.

 

navigate_before
navigate_next

 

Kovács Sándor emellett több parkolót is szeretne létrehozni a körzetében, például a Petőfi park József Attila utca felőli oldalán és a buszpályaudvarnál, az Eötvös utca végén található jelenleg üres területen, a Hollósy Kornélia utcai parkolóba viszont térfigyelő kamerát kérnek a környéken élők.

 A lakossági fórumon szóba került még a Konviktus épület és a Kálvária-kápolna felújítása, illetve Kovács Sándor azt is szeretné elérni, hogy 2020-ban az 1970-es árvíz 50. évfordulójára a város egy méltó emlékművet állítson.

A lakossági fórum Varga Ferenc körzetében folytatódott, a József Attila Városi Könyvtár előtt, ahol a Fidesz jelöltjei szintén kávéval várták az érdeklődőket. A Fidesz jelöltje a saját körzete tekintetében kiemelten fontosnak tartja, hogy a játszóterek bővítve legyenek és folyamatosan rendezett állapotban maradjanak, illetve a jégpályát is fejlesztené a hosszabb nyitva tartáshoz szükséges eszközökkel, és fűthető konténerházakkal mellette.

A fórumra érkezők elsősorban azt kérték tőle, hogy a körzetnek a nem Honvéd városrészre eső is legalább akkora figyelmet kapjon, mint a másik, többen ugyanis úgy vélték, hogy Sánta Sándor kevésbé képviselte az ő érdeküket.

 

navigate_before
navigate_next