Makó Ország-világ Sport Színes

Csuklójukban a játék

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztálya ismét házi bajnokságot rendezett. A hétfordulós megmérettetés győztese Csonka Balázs nemzetközi mester lett. A következő alkalomra októberben kerül sor.

Augusztus utolsó napján, 24 indulóval rendezte meg a Duocor-Makói SVSE sakk szakosztálya a házi versenyét. – Ez már a második ilyen alkalom volt, mert komoly igény mutatkozott a megszervezésére. Célunk, hogy közös gyakorlási, elemzési és játék lehetőséget biztosítsunk tagjainknak, hiszen novemberben kezdődik az NB I. és NB II. csapatbajnokság – tudtuk meg Horváth Zsolttól.

Az egyesület ügyvezető elnöke további részleteket is elárult a lebonyolításról. – Kezdésként Mihók Olivér nagymester és Csonka Balázs nemzetközi mesterek megosztják gondolataikat a felkészülésükről, miként állnak hozzá a megnyitáshoz és hogyan kezelik a helyzeteket. A közös elemzést egy viszonylag gyorsított tempójú játék követi, aminek a lényege, hogy a csuklónkban legyen a játék – avatott be Horváth Zsolt, aki örömmel számolt be létszámuk növekedéséről és arról, hogy egyre népszerűbb a sakkozás a makóiak körében.

A második, hét fordulós házi bajnokságon Csonka Balázs nemzetközi mester győzedelmeskedett, a következő alkalom október 5-én kerül megrendezésre a Szent János téri épületben.