Hírek Kék hírek Ország-világ

Borzasztó: élve ásta el a kismacskákat

Élve ásott el három kismacskát egy 65 éves nő, melyek csak a rendőrségnek és az állatvédőknek köszönhetően maradtak életben. Az ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé az állatkínzót.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottnak, egy 65 éves budapesti nőnek a szomszédja jelezte, hogy macskák születtek a közös udvarukon. A szomszéd úgy gondolta, hogy a kismacskák a nő macskája kölykei. A gyanúsított szeptember 6-án a délelőtti órákban az udvar bokros részén fekvő három kismacska mellett egy ásónyomnyi mélységű gödröt ásott, majd a megközelítőleg háromhetes állatkölyköket beletette a gödörbe, melyet ezután visszatemetett.

Az egyik kismacskának a nap folyamán sikerült kiásnia magát, a másik kettőt az egyik lakó által értesített rendőrök és a rendőrök által kihívott állatmentők találták meg. A földből kiásott macskák az életükért küzdöttek, mozogtak, nyávogtak. Mindhárom macska azonnali, szakszerű ellátásban részesült, így életben maradtak. A gyanúsított szándéka a kismacskák elpusztítása volt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a nőt többszörösen minősített állatkínzás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban még a héten bíróság elé állítja.