Makó Ország-világ Programok

Nyílt Napot tartanak a Mammográfián

Az emlőrák napjaink egyik leggyakoribb haláloka! Magyarországon évente 6-7 ezer új megbetegedést regisztrálnak és kétezer nő hal meg emlőrákban, ami azt jelenti, hogy naponta öt anyát, feleséget, lánygyermeket veszítünk el. Miközben ingyenes szűrővizsgálattal az emlődaganatot időben fel lehet ismerni, sőt az időben felismert emlőrák 90%-os eséllyel gyógyítható – írja a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ portálunkhoz eljuttatott közleményükben.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hódmezővásárhelyi és makói mammográfiáján dolgozó munkatársak, valamint az EVP és a Makói Egészségfejlesztési Irodák egészségfejlesztői 11 éve azért is küzdenek, hogy az érintettek közül, minél többen jöjjenek el emlőszűrésre. Az érdeklődés felkeltése céljából, különböző figyelemfelhívó rendezvényt szerveznek az emlőrák elleni küzdelem világnapja, október elseje környékén.
Az idei évben először, Nyílt Napon mutatják be az emlőszűrés folyamatát a mammográfián.

E rendezvényre invitáljuk azon nőket, akik hamarosan elérik a 45. életévüket, és először kapnak behívót a szervezett emlőszűrésre, illetve azokat a 45-65 év közötti hölgyeket, akik még nem szánták rá magukat ez idáig a vizsgálatra, valamint kétségeik, kérdéseik vannak a vizsgálattal kapcsolatosan. Örülnénk neki, ha a kérdéseiket nekünk tennék fel, és válaszaink meggyőznék őket, hogy a szűrésen való részvétel saját egészségük, családjuk biztonsága érdekében történik. A kétségek legyőzése után pedig reméljük, hogy nem vonják meg maguktól azt a lehetőséget, hogy rossz esetben, időben legyen felismerve és kezelve, e súlyos daganatos betegség.

Hódmezővásárhelyen a hölgyeket 2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 15 órakor, a radiológián várják kollégáink! A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
Jelentkezni lehet telefonon a 62/532-368-as telefonszámon vagy az efi-hodmezovasarhely@evp.hu email címen, illetve személyesen az Irodában.

Makón a hölgyeket 2019. szeptember 20-án (pénteken) 15 órakor, a radiológián várják kollégáink!
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
Jelentkezni lehet telefonon a 62/511-186-os telefonszámon vagy az efi-mako@evp.hu email címen, illetve személyesen az Irodában.

 

A rendezvényt követően pedig 2019. október 2.-án, szerdán 16 órakor a Hódmezővásárhelyi és a Makói Járás településein is várjuk azon hölgyeket egészségkerékpározásra, akik az elmúlt évben részt vettek emlőszűrésen. Ha eljönnek a kerékpározásra kétszer nyerhetnek, mert részt vettek a szűrésen és szerencsés esetben egy biciklivel is gazdagodhatnak. Várjuk a nem érintett, de az emlőrák elleni küzdelemért elkötelezett lakosokat is egy közös figyelemfelhívó kerékpározásra.

 

 

Forrás: Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ | Borítókép: illusztráció