Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Több mint 3 milliárd forint értékben fejleszt a Duocor Ipari Bt. Makón, 17-en tettek állampolgársági esküt, foglalkoztatást ösztönző támogatásban részesülnek a közfoglalkoztatottak – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Komoly kapacitásbővítésbe fogott 2018-ban a város egyik legnagyobb munkáltatója, több lépcsőben 2026-ig fejleszti a makói telephelyét. Elsőként egy 4300 négyzetméter alapterületű kétszintes, modern gépekkel felszerelt gyártócsarnokot adtak át, amely mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.

17 fő tett állampolgársági esküt a Polgármesteri Hivatal dísztermében tegnap reggel. Czirbus Gábor szerint külön elismerés jár azoknak, akik a nehéz külhoni körülmények között is vállalják magyarságukat.

Foglalkoztatást ösztönző támogatásban részesülnek a közfoglalkoztatottak, a támogatást készpénzben és utalás formájában is átvehetik a jogosultak, ennek részleteiről Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldalán adott tájékoztatást.

Befejeződött a Vasút sor útrekonstrukciója, emellett pedig a Tinódi utca és a Fűrész utca között átkötő út is épül. Makó Város Önkormányzata az idei költségvetésben 35 millió forintot különített el a belterületi utakra vonatkozóan.

Nagylaknál és Csanádpalotánál is próbálkoztak körözött autóval: a magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

Diplomás, érettségizett, illetve szakmával rendelkező csapattal indul a nemzetiségi önkormányzati választáson, a Lungo Drom színeiben Károlyi Sándor, az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a megye alighanem legismertebb cigány politikusa.