Hírek Térség Top

Mága Zoltán vasárnap Földeákon ad jótékonysági koncertet

Ez a fellépés Mága Zoltán, 100 templomi jótékonysági koncertsorozata része. A bevételt jótékony célokra költik majd felerészben a földeáki katolikus egyházközség, felerészben pedig a helyi önkormányzat.

Földeák is szerepel azon összesen száz település közt, ahol a helyi római katolikus templomban koncertet ad Mága Zoltán. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész ezeket a koncerteket ingyen vállalta azért, mert azt szeretné, hogy ahol fellép, jótékonysági célra gyűjtsenek pénzt.

A vasárnap délután 2 órakor a földeáki Szent László templomban kezdődő koncertre ugyan ingyenes a belépés, de 1500 forintos támogatói jegyek válthatók. Az ebből származó összegekből gyűlik majd össze az adományozást lehetővé tevő összeg.

A befolyt pénz fele községi önkormányzathoz kerül, a másik felével pedig a földeáki katolikus egyházközség rendelkezik majd.

A támogatói jegyek hétfő óta kaphatók a helyi könyvtárban és a művelődési házban, Ács Rozikánál és Kovács Jánosné Olginál. Az majd csak később derül ki, hogy a jótékonysági koncert bevételét a község és a katolikus egyházközség milyen jótékony célra fordította.

A jótékonysági koncertet adó Mága Zoltán azon művészek egyike, aki a világ legrangosabb koncerttermeiben küldetéstudatát előtérbe helyezve képviseli a magyar kulturális hagyományokat és erősíti a magyarságról kialakult pozitív képet. Hegedű előadó-művészeti tevékenysége során számos rajongót szerzett nemcsak magának, de a hagyományos cigány népzenének és a magyar klasszikus zenei repertoárnak egyaránt. Egyedi, első hallásra azonnal felismerhető virtuóz játékát, a klasszikus zene, a népzene, a cigányzene, a popzene és egyéb irányzatok ötvözésével kialakított jellegzetes crossover stílusát világszerte elismerik, méltatják. Művészi repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazz-ig, sőt a könnyűzenéig terjed.