Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Elkészült az Ipari Park teljes közművesítése, a kettes számú választókerületben is több járdaszakasz megújult, Szekeres Ferenc megtartaná Apátfalva lendületét – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Két ütemben, 200-200 millió forint forrásból fejlesztette a város az ipari parkot, így mostanra elmondható, hogy lényegében teljes közművesítésre került sor, tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet. A polgármester elmondta, 2014-ban a választók egyik legfontosabb kérése az volt, hogy könnyebb legyen a megélhetés, és legyenek új munkahelyek.

Akárcsak az előző évben, idén is 20-20 millió forintból újulhattak meg a választókerületek járdái: a 2. választókerületben 3 hosszabb járdaszakasz szépülhetett meg.

Elkészültek a József Attila Városi Könyvtár épülete mögötti parkoló új helyei, továbbá a hulladékgyűjtő sziget áthelyezésére is sor került, a „Makó és térsége szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása” elnevezésű projekt keretében a pedig a szennyvízcsatorna hálózat felszín alatti hibák javítását is megkezdték a tegnapi napon.

Régi adósságot törlesztett az ötszáz főt számláló Klárafalva azzal, hogy emlékművet állított első világháborús halottainak. Simor Márton szobrászművész alkotását dr. Juhász Tünde kormánymegbízott avatta fel.

Szekeres Ferenc megtartaná Apátfalva lendületét: ötesztendős falufejlesztői munkáját szeretné folytatni csapatával közösen a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjeként induló Szekeres Ferenc, Apátfalva jelenlegi polgármestere.