Hírek Makó

Befejeződött a Vasút sor útrekonstrukciója

Emellett pedig a Tinódi utca és a Fűrész utca között átkötő út is épül. Makó Város Önkormányzata az idei költségvetésben 35 millió forintot különített el a belterületi utakra vonatkozóan.

Mint Farkas Éva Erzsébet kiemelte: a Biztonságos Makóért volt az egyik fő célkitűzésük 2014-ben, mikor összeállították a gazdaságfejlesztési programjukat. A polgármester közölte: az elmúlt években autópályák létesültek Makóhoz köthetően, településeket összekötő autóutak újultak meg, továbbá kerékpárutak is kialakításra kerültek a térségben, a 2015-ben átadott M43-as pedig Makó városát tulajdonképpen bekapcsolta az ország vérkeringésébe is.

Az önkormányzat saját költségvetésének a terhére, illetve az uniós forrásoknak, állami támogatásoknak köszönhetően külterületi és belterületi utakra vonatkozóan is megkezdődtek felújítás, bővítések és fejlesztések, többek között a Jángori temetőbe vezető útszakasz is hamarosan átadásra kerül, amely kérése volt a makóiaknak – tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet.

Mint elmondta, a belterületi utakra vonatkozóan az önkormányzat az idei évi költségvetésből 35 millió forintot különített el, így a Barcsai  és a Váradi utcát, illetve a Vasút sornak egy szakaszát tudták megújítani, továbbá Makó-Rákoson a Kossuth utca szépülhetett meg. Továbbá egyéb utak felújítására is sor került, a képviselői kéréseknek megfelelően, így többek között a Damjanich utca, a Sírkert utca, illetve az útpadkáknak a felújítása történt meg, és a Garai teret is érintette a beruházás.

Toldi János képviselő körzetében a Vasút sor egy szakasza újulhatott meg 94 méter hosszan és 3,5 méter szélességben, továbbá a Fűrész és Tinódi utca közötti részen egy 58 méteres szakasz, 4 méter szélességben újulhatott meg, amely kifejezetten a lakóközösség kérése volt.

– Én legjobban annak örülök, hogy végre megoldódott ez a bekötő szakasz, a Tinódi utca eleje. Többször voltunk kint, láttuk a múltat, most a jelent, és bízom benne hogy a kertben dolgozók vagy kint lakók nagy örömmel tapasztalják ezt – emelte ki az önkormányzati képviselő, aki örömmel szólt a Borci Trans-ról, akik segítséggel fordulnak feléjük, továbbá a Fűrész utcai fejlesztésről is.

Boros Sándor, a Borci Trans Kft. ügyvezetője közölte: a Vasút sori úton a tükröt 94 méter hosszan kiszedték, 25 centiméter mélyen, 20 cm darált beton ágyazatot készítettek tömörítéssel, majd 5 centiméter mart aszfaltot terítettek rá, kiékelő anyagnak, emellett pedig a padkázást is megigazították, illetve a kátyúkat is kijavították.

Kiss Mónika egyéni vállalkozó elmondta, ők a Tinódi és a Fűrész utca összekötését végzik; 25 centiméter darált beton és a tetején 5 centiméter mart aszfalt került, a munkálatok még folyamatban vannak, hiszen volt egy kisebb problémájuk a babafa-ültetés kapcsán, de hamarosan megoldódik a probléma.