Hírek Kék hírek Makó Ország-világ

Vádat emeltek az ápolót bántalmazó makói nővel szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki ittasan még az idén februárban bántalmazott egy ápolónőt.

A vádirat szerint a vádlott idén február 23-án este 9 órakor az egyik makói egészségügyi intézményben ittas állapotban meglökte az ott ápolóként dolgozó sértettet. A lökés következtében a sértett egy fém ágynak ütközött és a földre esett. A vádlott ezt követően is tovább bántalmazta a sértettet, fölé hajolt, ujjait szorongatta, fejét ütögette.

A sértett a bántalmazás következtében sérüléseket nem szenvedett el.

A Makói Járási Ügyészség a nővel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. Az ügyben a Makói Járásbíróság fog ítéletet hozni.

***

Úgy látszik, hogy Makón nem egyedi eset az egészségügyi dolgozók bántalmazása.  Egy férfi  tavaly július 16-án a délelőtti órákban jelent meg az egyik makói háziorvosi rendelőben azért, hogy nyugtató hatású gyógyszereket írasson fel magának. A háziorvos és a rendelőben asszisztensként dolgozó sértett azonban ezt a kérést megtagadták, mivel az előző héten is kapott a vádlott hasonló hatású gyógyszereket. A kérésének megtagadása miatt a vádlott felháborodott, idegessé, agresszívvá vált és szóváltásba keveredett az asszisztenssel. A szóváltás során a vádlott egy mankóval hadonászott fenyegetően a sértett felé, majd pedig az ápoló nyakát megragadta és nagy erővel szorongatni kezdte. A sértett a vádlott bántalmazása következtében a nyak zúzódásos sérüléseit szenvedte el, amelyek 8 napon belül gyógyultak.

A Makói Járási Ügyészség ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, továbbá könnyű testi sértés vétsége miatt emelt ellene vádat.