Hírek Térség Top

Szekeres Ferenc megtartaná Apátfalva lendületét

Ötesztendős falufejlesztői munkáját szeretné folytatni csapatával közösen a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjeként induló Szekeres Ferenc, Apátfalva jelenlegi polgármestere.

– Számos területen sikerrel pályázott Apátfalva ebben a ciklusban, s megújult csapatommal szeretném folytatni az eddigi munkát, hiszen lendületben van a falu. Meggyőződésem szerint további nagy lehetőségek állnak előttünk, hiszen magam mögött tudhatom Lázár János országgyűlési képviselőnket és a kormányt is, mely garancia minderre – mondta Szekeres Ferenc.

A jelenlegi faluvezető szépen sorolta is, a ciklus legnagyobb eredményeit, illetve a további terveit.

A legfontosabb eredmények közt tartja nyilván, hogy egyenként 1-1, azaz összesen 3 millió forint nyertek a Hunyadi,a Móricz és a Damjanich utcai játszóterek eszközeinek vásárlására, a Tisza és Maros Vidék Jövőjéért Leader Egyesület tagjaként a Vidékfejlesztési Programban kiírt, a „Településen élők hasznos szabadidő eltöltését segítő fejlesztések megvalósítása” pályázatnak köszönhetően. Így a játszóterek új fészekhintákat kapnak állvánnyal és kosárral, ülőkével, kötélgúlát mászókával, piruett forgót, csúszdatesteket. Ezeket már megrendelték, s most várják, hogy megérkezzenek, s felszereljék azokat. Ugyancsak leader tagként, a Vidékfejlesztési Program „A lakosság életminőségének és egészségi állapotának javítása” pályázatának köszönhetően 7,1 millió forint összegben nyertek háziorvosi és a fogorvosi eszközöket, így 24 órás vérnyomásmérőt, boka-kar index mérőt, egy garnitúra XL mandzsettát csővel, egy hordozható Multidoppy érdoppler készletet, mely érrendszeri és szülészeti ultrahang diagnosztikai készülék. A készülékek 7 millió 358 ezer 600 forintos vételára és az elnyert támogatás különbségét – önerőként – a helyi önkormányzat állja. A Belügyminisztérium pályázatán az idén 329 erdei köbméter kemény lombos szociális tűzifát nyertek, összesen 7 millió 103 ezer 110 forint értékben.

– Több beadott és elbírálás előtt álló pályázatunk is van: 40 millió forint értékben pályáztunk a Belügyminisztériumnál az önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására. Ez az óvoda és az iskola főzőkonyhájának teljes felújítását célozza meg, de ugyancsak a Belügyminisztériumnál pályáztunk 15 millió forint értékben a járdák felújítására – mondta Szekeres Ferenc,

A polgármester/polgármesterjelölt sorolta a többi pályázatot is. Így 24 millió forintért az Óvodafejlesztési program keretében újítanák fel, korszerűsítenék a Dózsa György utcai óvoda teljes villamosenergia-hálózatát. A Magyar Falu Programban 15 millió forintra pályáztak a művelődési ház felújítására, illetve 5 millióra, csoportjaik új fellépőruhái vásárlására.

– Természetesen a Magyar Falu Programban további pályázatokat is beadunk, jelenleg is négy újabbon dolgozunk, mely a belterületi útfelújítást, a közterület karbantartását lehetővé tevő eszközök: egy árokásó, egy gréder, azaz földgyalu és egy útsózó beszerzését jelenti. Illetve szeretnék korszerűsíteni a községháza informatikai rendszerét, beleértve a bútorok cseréjét is, de ide tartozik az óvodaudvarainak felújítása is – sorolta Szekeres Ferenc, aki hangsúlyozta, hogy az elmúlt fél évszázadban nem történtek ilyen mérvű ingatlanfejlesztések és beruházások a községben, mint az utóbbi öt esztendőben. Ezek értéke több mint 3 milliárd forint, s melyek legszembetűnőbbje a faluházzal szemközt álló sportcsarnok. És mindezek mellett a munkahelyteremtésben is jelentősen előreléptek.

– A helyi testület, a polgármester mellett hat egyéni képviselőből áll. A hattagú csapatom közül hárman jelenleg is a testület tagjai: Kiszely Jánosné alpolgármester, települési képviselő, Fidesz apátfalvi alapszervezete elnöke, Antal Sarolta képviselő, az Antal és Társa Kft. ügyvezetője, a Fidesz és Veréb Anett képviselő, történelem szakos tanár, a Fidesz által támogatott független jelölt. A csapatomhoz tartozik Fekete Irén gyógypedagógus, a szociális és nemzetiségi bizottság tagja, a Fidesz apátfalvi szervezete alelnöke, Nándori Gábor, az apátfalvi Szent Mihály plébánia kántora, a Fidesz jelöltje és Herczegné Jáksó Anita, az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője, a Fidesz által támogatott független jelölt – sorolta Szekeres Ferenc, aki szerint az új csapattagokkal sikerült fiatalos lendületet hozni a csapatba, hiszen tele vannak ötletekkel és ambícióval és nagy munkabírással.

A feleségével együtt két fiúgyermeket, a 9 éves Viktor és a 12 éves Ádámot nevelő polgármester korábban nagy kedvvel focizott. – Tavaly volt egy Achilles-ín sérülésem, s azóta bennem van a félsz, ezért már nem merek a pályára lépni. Így csak a nézőtérről biztatom a csapatot, azaz a szurkolótábort erősítem. A legtöbb időmet természetesen a családommal töltöm, hiszen a két fiam is igényli, hogy együtt legyünk. A családom egyébként örült neki, hogy folytatni szeretném a faluvezetői munkát. Ők is látják, hogy az eddigi munkánk még nincs befejezve – mondta.