Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Városrésznapot tartottak Gerizdesen, a Mindszenty-szoba titkai is feltárultak az élménykerékpározáson, lelkileg hangoltak a tanévre a makói katolikus egyházközségek – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Számos program, koncert, játék várta a családokat a Gerizdesi városrésznapon. A polgármester szerint a város közösségi élete is rengeteget fejlődött az elmúlt öt évben, Marosvári Attila most búcsúzott a képviselőségtől.

Eseményeken és ismert emberek történetein át fedezhették fel tegnap a város nevezetes épületeit a helytörténet iránt érdeklődők Makón. A történelmi túra két keréken zajlott és számos érdekességgel szolgált, a Mindszenty-szoba titkai is feltárultak az élménykerékpározáson.

A görög felekezet családi délutánt és kézműves foglalkozást szervezett, a rómaiaknál a nyári táborokra tekintettek vissza és megáldották az iskolatáskákat a hétvégén. Az új iskolai esztendőt bevezető programokat mindkét helyen szentmise követte.

Szeptember 16-án kezdik a szennyvízcsatorna hálózat felszíni hibáinak javítását a „Makó és térsége szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása” elnevezésű projekt keretében, összesen négy ütemben.

Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten.