Hírek Térség Top

„Védő” Kati és Aurél doktor Magyarcsanád idei díszpolgárai

Lánczné Miklós Katalin védőnő és posztumusz dr. Ungureál Aurél orvos kapta a Magyarcsanád díszpolgára címet, melyet a mai falunapon adott át Farkas János polgármester. Többen más elismerésben részesültek.

– Hihetetlen összefogás és több száz munkaóra fekszik az V. Szent Gellért Napok megszervezésében… 2014-ben mi, a képviselő-testület elhatároztuk, hogy egy új pályán, egy merőben más jövőképet szeretnénk nyújtani a lakosainknak. Úgy akartuk, hogy közben a gyökerek, a hagyományaink ne csorbuljanak. Visszanézve az öt évre, kijelenthetem, sikeres éveken vagyunk túl, rengeteg elnyert pályázatot tudtunk hozzátenni a község élhetővé tételéhez, gyermekeink boldogulásához. Magasra tettük a lécet a következő önkormányzati ciklus öt évében is. Ebben a ciklusban a művelődési ház volt a kezdet és az egészségház a korona – mondta a művelődési ház melletti rendezvénytéren tartott megnyitóban Farkas János polgármester, aki tolmácsolta Lázár János országgyűlési képviselő üdvözlőlevelét is.

De hallgassa meg Magyarcsanád polgármestere beszédét és Lázár János levelét:

Az ünnepi megnyitón adták át az idei díszpolgári címet Lánczné Miklós Katalin védőnek vagy ahogy a helyiek szeretettel nevezik „Védő” Kati néninek, illetve posztumusz dr. Ungureál Aurélnak , aki bár fogorvosként végzett, de szülést is vezetett a faluban, s aki hamarabb ért ki a beteghez, mint hogy őt – még a telefon nélküli világban – értesítették volna. (A díjat a lánya vette át.)

navigate_before
navigate_next

Magyarcsanád nemzetiségi közösségének életében végzett kiemelkedő munkája elismerésként oklevelet kapott Túri Andrásné, Tóvizi Béláné, Téglás Lászlóné, a magyarcsanádi nyugdíjasok közösségi életben végzett kiemelkedő munkájáért oklevelet kapott Pénzes Ferencné. Rotár László a magyarcsanádi román nemzetiségi közösség életében végzett kiemelkedő munkájáért, Kollár Ferenc, pedig a szerb nemzetiségi közösség életében végzett kiemelkedő munkájáért, míg Berta Csaba a cigány nemzetiségi közösség életében végzett kiemelkedő munkájáért vehetett át elismerő oklevelet.

Az ünnepségen közreműködött Mezei József és tanára Setényiné Rácz Gabriella, illetve a Csikota József vezette Magán Magán Zeneiskola Fúvószenekara.

Az V. Szent Gellért Napok programja: