Hírek Térség Top

Megszentelték a családsegítőt, a községházát és a könyvtárat

A mai kövegyi falunapot kezdő reggeli ünnepi szentmisét követően avatták fel a családsegítő, a községháza és a könyvtár megújult épületeit. Köszöntötték az újszülöttek, az idén házasságot kötőket és a legidősebbeket is. Számos remek program is zajlik.

A szentmise résztvevői Galgóczkiné Krobák Mária polgármester Szabó Zoltán Jenő plébános vezetésével előbb az orvosi rendelő melletti családsegítő vadonatúj épületéhez, majd a községházához, illetve a könyvtárhoz vonultak, hogy elmondhassák, részt vettek azok avatóin és megszentelésén, s megőrizhessék az átvágott nemzetiszín szalag egy-egy darabkáját.

– Egy 2016-ban beadott TOP-os pályázatnak köszönhetően huszonkétmillió forintból épült meg a családsegítő épülete, mely napelemeket kapott így azokkal táplálják majd fűtést, illetve a légkondicionálót, illetve korszerű számítógépeket is – mondta Galgóczkiné Krobák Mária. Kövegy polgármestere jó munkát kívánt a családsegítő dolgozóinak.

navigate_before
navigate_next

– Negyvenhárom millió forintos szintén az energiakorszerűsítést célzó TOP-os pályázatnak köszönhetően újult meg kívül a községháza és kívül-belül a vele szomszédos könyvtár. A Szegedi Somogyi könyvtár a kövegyi fiókkönyvtár állományát is rendesen felfrissítette – tette hozzá, amiről az avató résztvevői is meggyőződhettek. A polcokon ugyanis már leginkább az utóbbi évek könyvtermése kapott helyet. Bár a könyvtár meglehetősen kicsi, de a kövegyi olvasók a legaktívabbak a kistelepüléseken élők közül.

A sportpályát felállított színpadon köszöntötték a legrégebben házasságot kötött Brutyó Mihályt és Brutyő Mihályné Beke Máriát, Jákső Károlynét, a nyugdíjasklub elnökeként végzett munkája elismeréseként, Csertus Sándorné Dávid Viktóriát, a község legidősebb lakóját, az idén született Galgóczki Annát, Szentesi Péter Márkot és Huszár Zalán Attilát. E köszöntötték az idén házasságot kötött Kanton Lászlót és feleségét Gráf Anitát, Szentesi Péter Jánost és feleségét Német Katalint valamint Tóth Balázst és feleségét Szarvas Klaudia Ildikót.

A napot számos fellépő színesíti, s kiderült a főzőverseny eredménye is. Este 10-kor tűzijáték zárja a programsorozatot

A nap programja: