Makó Ország-világ Sport

Több mint harminc sportág színesíti a VII. Makói Nagy Sportágválasztót

Az Erdei János Városi Sportcsarnokon belül és kívül is felfedezésre váró standok és kipróbálásra váró sportok várták az érdeklődőket.

Többek között lovaglás, majorette, súlyemelés és különböző küzdősportok is várták azokat az óvodásokat, általános és középiskolásokat, akik a sportcsarnokba látogattak pénteken: a hagyományos sportágválasztón mindenki megtalálhatta a számára érdekes fizikai vagy szellemi sportot.

Nagy népszerűségnek örvendtek a “sportkóstolók”, sokan próbáltak ki számukra addig ismeretlen vagy kevésbé ismert sportágakat, de a workshopok és bemutatók mellett a hagyományos közös testnevelésóra sem maradt el.

navigate_before
navigate_next

A VII. Makói Nagy Sportágválasztót Czirbus Gábor nyitotta meg, aki beszédében elmondta, a rendezvény célja, hogy felvonultassák Makó város sportegyesületeit, hogy bemutassák a makói sportélet széles skáláját. Az alpolgármester örömét fejezte ki a mindennapos testnevelésórák lehetősége kapcsán, továbbá bátorította is a résztvevőket.

 – Én bízom benne, hogy olyan sportágakat tudunk ma itt bemutatni nektek, amelyek a kedvetekben lesznek, hogy a későbbiekben is sportoljatok. Kérjetek információkat azoktól a sportvezetőktől, akik itt vannak, kérdezzétek meg, hogy mikor lehet eljutni edzésre, hogyan lehet részt venni, mivel jár ez, és próbáljátok, sportoljatok minél többet! – buzdította a résztvevőket az alpolgármester, aki felhívta a figyelmet a délutáni és a holnapi programokra is.

Ezt követően Knézy Jenő sportriporter beszélgetett a színpadon Vincze Ottó, tizenegyszeres válogatott labdarúgóval, Magyar Bajnokkal és Magyar Kupa győztessel. A beszélgetés során felelevenítették a labdarúgó makói sportélményeit, továbbá arról is mesélt Vincze Ottó, hogyan is kezdődött a labdarúgás számára.

Csatlakozni pedig most sem késő, hiszen 16:30-tól nyílt edzéseket tartanak a sportcsarnokban, holnap pedig Szalka Andi és Rubint Réka fogja mozgásra invitálni a résztvevőket, 16 illetve 17 órától. A rendezvény az “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben elnevezésű, EFOP 1.5.3-16-2017-00037” jelű pályázat keretében valósult meg.