Hírek Térség Top

Maczelka László kapta a „Maroslele Községért” kitüntetést

Egymilliárdos fejlesztés előtt áll Maroslele – mondta ma délutáni, a XXVIII. Lelei Napokat nyitó szabadtéri ünnepi testületi ülésen köszöntőjében Martonosi György távozó polgármester, aki személyeskedés nélküli kampányt kívánt. A programok vasárnap délutánig tartanak. A címlapképen Maczelka László.

A Makói Magán Zeneiskola fúvószenekara térzenéjét követően kezdődött meg az ünnepi testületi ülés a könyvtár mögötti megszokott helyen ma délután, a XXVIII. Lelei Napok megnyitójaként. Az ünnepélyes zászlófelvonulást követően tolmácsolták, az egyéb fontos közfeladata miatt távol maradó Lázár János köszöntő gondolatait. A térség országgyűlési képviselője ebben hangsúlyozta, hogy szeptember első napjai minden magyar közösség számára az újrakezdés napjait jelenti. „Bár ez a naptár kilencedik hónapja, mégis olyan érzése van az embernek, mintha új esztendő kezdődött volna. Az iskolaidőt jelentő zsibongás mindig felkészületlenül éri az embert – bármennyire sem váratlan. Az első néhány szeptemberi hét után joggal érezheti azt az ember, hogy kell a kiszakadás, kell a szórakozás. Éppen ezért nagyszerűen választották meg a Lelei Napok dátumát” – írta, jó szórakozást, a sportolóknak eredményes versenyzést kívánva. Kérte, fogadják szeretettel határon túli barátaink, a csiki sörgyár felajánlását.

Martonosi György polgármester köszöntőjében ismertette a község fejlesztésének lépéseit, de az induló jelölteknek azt mondta, hogy fontos, hogy a kampány méltóságteljes legyen, hogy aztán október 14-én, azaz a helyhatósági választás másnapján is egymás szemébe tudjanak majd nézni azok, akik most riválisai egymásnak.

Hallgassa meg a polgármester teljes köszöntőjét:

 

A falunapot nyitó ünnepi testületi ülésen vehette át a „Maroslele Községért” kitüntető címet a Maczelka László, a helyi gombfocizás lelke. A testület kiváló sportolóként köszöntötte Pálvölgyi Zitát, Nagy Ramónát. A távollétében köszöntötte virágcsokorral, oklevéllel és ajándékcsomaggal a 105 éves Bárkányi Istvánnét és a 102 éves Sánta Gizellát.

Ajándékcsomaggal köszöntötték a tavalyi Lelei Napok óta született vagy ideköltözött maroslelei kicsiket (és szüleiket): Árva Zselykét, Nagy-György Bencét, Szilágyai Anasztázia Piroskát, Bartal Eliza Annát, Tóth Leventét, Börcsök Bendegúzt, Mihály Kayley Allisont, Kővágó Melodit, Bozsó Lénát, Laudisz Olivér Ébent. Tóth Benedek Istvánt, Varró Levente Márkot, Szabó Ármin Imrét, Gémes Gergő Viktort, Bozsó Gergőt, Nagyi Ádámot, Katkó Hannát, Paul Leventét, Mucsi Titanillát, Kiss Leventét, Noviczki Richárd Lászlót valamint Annus Zsoltot.

De köszöntötték a saját házuk, portájuk rendberakásában jeleskedő Tóth Józsefet és családját, Katkó Sándort és nejét, Szabó Zoltánt és feleségét, Varga Antalékat és Takács Tímeát.

navigate_before
navigate_next

És köszöntötték a jubiláló házaspárokat: az 55 éve összeházasodott Molnár Lajost és Mihály Teréziát, valamint Palotás Sándort és Telek Etelkát. Az 50 éve házasodott Varga Antalt és Páll Irént. Vincze Jánost és Terhes Juliannát. A 45 éve házas: Eperjesi Istvánt és Árva Erzsébet Annát, Molnár Imrét és Baranyi Etelka Máriát. A 40 éve házas Árva Jánost és Dandi Máriát, Gazdag Istvánt és Balogh Juliannát Kurai Ferencet és Kovács Juliannát, valamint – távollétükben Galló Sándort és Frank Máriát.

És rendhagyó módon köszöntötték Szolga Istvánt és felségét Gajdos Veronikát, akik 1974. szeptember 13-n kötöttek házasságot. Szolga István egy hatalmas virágkosárral lepte meg a helyszínen feleségét, illetve mindenkit vendégül láttak egy pohár borra.

A falunapi programsorozat ezt követően a faluházban lévő mezőgazdasági kiállítás megnyitójával, illetve az alábbi programokkal folytatódik: