Hírek Térség Top

Kiszomboron átadták a díszpolgári címeket

Borsi Sándor szobrászművész és Bokor János nótaénekes vehette át a Kiszombor díszpolgára címet a mai kiszombori falunapok megnyitóján Szegvári Ernőné polgármestertől. Walter-Barna Diána horgászvilágbajnok könyvjutalmat vehetett át. A képen a díjazottak.

A makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara hangulatos műsora előzte meg a Kiszombori Közösségi Napok ma délutáni megnyitóját.

– Falunapi ünnepségünk itt szeptemberben évről-évre – immár huszonharmadszor – alkalmat teremt arra, hogy itt itt élő, Zombort otthonuknak tekintő és e településhez kötődő emberek átérezhessék a közösséghez való tartozás nagyszerű élményét. Kapocs közöttünk gazdag múltú településünk szeretete, összeköt bennünket itt megélt múltunk, jelenünk és az együtt elképzelt jövőnk – hangsúlyozta köszöntjében Szegvári Ernőné polgármester, aki felolvasta Lázár János országgyűlési képviselő, az ünneplőkhöz szóló levelét. A térség országgyűlési képviselője ebben hangsúlyozta: Kiszombor egy sikeres időszakot tudhat maga mögött a közös munkának köszönhetően, amelynek oka az, hogy jelenleg olyan vezetése van a településnek, amely határozott elképzeléssel rendelkezik a település jövőjéről és kész ezért tenni.

Hallgassa meg Szegvári Ernőné megnyitóját és Lázár János levelét.

A megnyitót követően adta át a polgármester a helyi képviselő-testület által adományozott díszpolgári címet Borsi Sándor szobrászművésznek és Bokor János nótaénekesnek. Az új díszpolgárok megköszönték az elismerést, Borsi Sándor azoknak is akik aláírásukkal számára ezt az elismerést kezdeményezték.

Könyvajándékot kapott a megnyitón Walter-Barna Diána, aki az idén Dél-Afrikában, a IV. Horgász Világjátékok keretében megrendezett XXVI. Női Horgász Világbajnokságon a női válogatottal aranyérmet szerezve horgász világbajnok lett, s ezzel hozzájárult Kiszombor nevének öregbítéséhez.

navigate_before
navigate_next

A megnyitót követően avatták fel a Rónay-kiállításon elhelyezett, helyreállított Rónay Cecília festmény, melyről Szabó Tamás restaurátor árult el érdekes és gondolatébresztő érdekességeket. Elmondta: 43 éves restaurátori pályafutása alatt ez a második kép, melyet nem sikerült úgy restaurálnia, ahogy szerette volna. A gyöngyvászonra festett kép korábban dr. Fekete Gyöngyi tulajdonában volt, ő ajándékozta a Kiszomborért Alapítványnak és a Kiss Mária Hortensia Honismereti Körnek, majd azok a községi önkormányzatnak, azzal, hogy soha nem szabad eladni, s közszemlére kell tenni.

navigate_before
navigate_next

A Rónay-kiállításon hirdették ki a Zombor az én szemmel fotópályázat eredményeit. Első helyezést ért el Bánfi Kata, második lett Török Ákos, míg harmadik helyezést ért el dr. Szerdahelyi Péter. Különdíjat érdemelt ki Nyári Roland.

A pályázatba beküldött több mint 300 fotó körül a 30 legjobbat meg is nézhették az érdeklődők.

A falunap programja: