Hírek

A szegedi Szent Gellért Fórumban lépett fel a Forgatós

Több csoportjuk is bemutatkozott a szegedi sportkomplexum hétvégi rendezvényén.

Mint Doktor-Bagaméri Andrea portálunknak elmondta: megkezdte 10. évadát a Forgatós Táncegyüttes a szeptember hatodikai Hagymafesztiválos fellépéssel, hiszen 2009 szeptemberében alakult meg az első csoportjuk. Szeptember 8-án pedig a Szent Gellért Fórum megnyitóján is részt vettek, a Koltay testvérpár Doktor Lászlót kérte fel koreográfusnak. Az együttes asszisztense kiemelte: az előadásnak a Forgatós volt a gerince, kiegészülve barátaikkal; a dunaújvárosi Vasassal, a szerencsi Hajnali Táncegyüttessel, az érmihályfalvi Nyíló Akác és a pécskai Búzavirág Táncegyüttessel.

– Mindegyikkel több éves, szinte már évtizedes kapcsolatunk van, akár szakmai, akár baráti. Nagyon nagy örömmel vállalták el ezt a felkérést, mert számukra is, az autentikus néptánc mellett ez egy nagy kihívás volt, hogy egy ilyen dologba is meg tudtak mutatkozni – emelte ki Doktor-Bagaméri Andrea.

Doktor László kiemelte: az előadáshoz el kellett készítenie a koreográfiát, illetve meg kellett tanítani a résztvevőknek, akik között nemcsak táncosok, hanem kiváló színészek és énekesek is voltak. A táncegyüttes művészeti vezetője sikeresnek és hasznosnak értékelte a fellépést; a zenés előadás a Honfoglalástól indult, amelyet a Kiss-Rigó László püspök által tartott mise követett, de emellett több színpadon is bemutatkoztak a Forgatós gyermek és felnőtt táncosai a hétvége során.

Mint Doktor László továbbá elmondta, az intézmény kiváló, és nagyszerű dolog, hogy létrejött a fórum, amely nemcsak a stadionból, hanem több tornacsarnokból és pályából áll, de játszótér is várja a kisebbeket, így ajánlja a fórum meglátogatását.

Kurai Kíra Zoé is részt vett a Honfoglalást és Szent István megkoronázást bemutató előadáson, illetve a fociindulóra is táncoltak. Mint portálunknak elárulta, nagyon jól telt és a közösség is nagyon jó, a fellépést pedig a kellemes idő is segítette, illetve sokan is voltak kíváncsiak az előadásokra.