Hírek Makó Sport

Siha Zsolt új helyen – szeret Makón dolgozni

Siha Zsolt éveken keresztül dolgozott Szegeden, a SZEOL SC labdarúgócsapatánál. A nyáron kényszerből váltott, hiszen megszűnt az NB III-as labdarúgócsapat. A Makó csábította, ő pedig örömmel fogadta el a felkérést – írja a Délmagyarország.

– Nem gondoltam volna, hogy már a nyáron munkát kapok – kezdte a beszélgetést Siha Zsolt, a Csongrád megyei I. osz­­tályban szereplő Makó labdarúgócsapatának a vezetőedzője. – Rosszul érintett persze, hogy a SZEOL-nál megszűnt a felnőtt futball. Nyáron már a leg­több pad ilyenkor fog­­lalt, így na­­gyon meg­örültem a Ma­­ros-parti csapat invitálásának. Élvezem a munkát, nagyszerű kö­­rülmények között edzhetünk, élmény minden pillanat a klubnál. Profin működik minden, nincs panaszom semmire. Persze furcsa volt, hogy ingáznom kell, de már ezt is megszoktam, és hosszú távra tervezek a csapatnál.

Remekül kezdte a Makó. Négy meccs, négy győzelem a mérleg, csak azért áll a második helyen a tabellán, mert az SZVSE-nek jobb a gólkülönbsége.

– Kemény bajnokság lesz, hiszen rajtunk kívül az SZVSE és a Hódmezővásárhely FC is eséllyel pályázik arra, hogy kiharcolja az NB III-ba jutást. Nekünk ez a célunk, ezért is örültem annak, hogy a vezetők ezt a célt tűzték ki a csapat elé. Makón hatalmas múltja van a futballnak, éveken át játszott az NB I/B-ben, előtte pedig stabilan a harmadosztályban. Brutálisan nehéz kiharcolni a feljutást, hiszen még nem el­­képzelhetetlen, hogy osztályozót is játszanod kell. Erre készülünk, mert mindenképpen szeretnénk osztályt váltani. Szombaton máris jön egy rangadó. A zöld-sárgák a listavezető Szegedi Vasutast látják vendégül.

– Sikerült a keretünket megerő­síteni, mi­­nőségi labdarúgókat tudtunk igazolni. A mostani bajnokságra igaz, hogy nem lehet rangadót bukni, mert azért komoly árat fizethetsz. A bajnokságon belül a mezőny azért jelentő­sen szétszakadt. Máris itt a példa rá, hogy a jó erőkből álló Bordány otthonában simán nyertünk, de ez volt az igaz a bajnoki címvédő Algyő–Vásárhely meccsre is. Mindig fontos, hogy egy rangadón nyerjél, így a mostani szombati is az. Készülünk becsülettel, nagyon bízom abban, hogy népes szurkolósereg előtt játszhatunk, hiszen Makón imádják a focit.