Belföld Hírek

Hamis ígérettel kampányol Gyurcsányné

Gyurcsány Ferencné gátlástalanul azt ígéri, hogy uniós képviselőként el tudja intézni a közvetlen pályázás lehetőségét az „ellenzéki” önkormányzatoknak az EU fejlesztési forrásaihoz. Pedig valójában a támogatások elosztásáról csak a tagállamok vezetőiből álló Európai Tanácsnak van jogköre dönteni – írja a Magyar Hírlap.

Az előzetes becslések alapján nem várható sem az ellenzéki összefogás, sem pedig a DK előretörése a helyhatósági voksoláson, sőt Gyurcsányéknak láthatóan nem sikerült még az MSZP teljes háttérbe szorítását célzó terveit sem realizálnia. Ezért aztán a DK-t birtokló Gyurcsány család a politikai kudarcok elleplezésére egyre erőszakosabb hangnemet üt meg a kampányban és emellett sorozatban állnak elő a valóságtól és az önkormányzatiságtól egyaránt távol álló felelőtlen ígéretekkel.

Gyurcsányné legutoljára például azt jelentette be, „személyesen garantálja, hogy az ellenzéki önkormányzatok közvetlenül az EU-nál tudnak majd pályázni a fejlesztési pénzekre.” Gyurcsányné kifejtette: amennyiben a Magyarország ellen folyamatban lévő hetes cikkely szerinti eljárás miatt hazánk támogatásoktól esne el, akkor ő azért fog dolgozni, hogy az EU a Magyarországnak szánt forrásokat rakja félre, és ezeknek a terhére nyissa meg az önkormányzatok és civil szervezetek számára a pályázás lehetőségét.

A lapnak Nacsa Lőrinc, a KDNP frakció szóvivője a kormánypártok nevében elképesztő felelőtlenségnek nevezte azt, ahogy Gyurcsányné az „ellenzéki” önkormányzatoknak minden valóságalap nélkül közvetlen EU pályázati pénzeket ígér.

De képtelenség is az ígéret, hiszen a támogatások elosztásának a módjáról csak az Európai Tanács, az uniós tagállamok miniszterelnökeiből álló testület dönt és nem pedig az uniós parlament vagy a bizottság – mondta a szóvivő, aki szerint Gyurcsányék személye a garancia arra, hogy semmi sem válhat valóra mindabból amit ígérgetnek.

Nacsa Lőrinc szerint döbbenetes, hogy Gyurcsányék már nem is titkolják, gőzerővel lobbiznak azért Brüsszelben, hogy feladják a nemzeti függetlenségünket. Hiszen Gyurcsányné az ígérete szerint azt szeretné, hogy magyar kézből Brüsszel bürokratáihoz kerüljön a Magyarországot megillető uniós források fölött való rendelkezési jog – mondta el a KDNP-s politikus, hozzátéve, hogy Gyurcsányék folyamatosan azon dolgoznak, hogy csökkenjen Magyarország függetlensége. Amikor kormányon voltak, akkor az IMF-nek és a külföldi tőkének szolgáltatták ki az országot, és most is a magyar érdekek ellen dolgoznak.