Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Czirbus Gábor körzete sokat fejlődött, de már látja maga előtt az új feladatokat, Kerekes Éváék túl vannak egy sikeres csúcsmászáson, a sporté lesz a főszerep a hétvégén Makón – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Nem csak egy körzet képviselőjeként, hanem alpolgármesterként is helyt kell állnia, miközben az illegális hulladéklerakás elleni küzdelmet, a sportfejlesztéseket és programokat is a nyakába vette Czirbus Gábor, aki még négy hét türelmet kért a családjától, és szeretné folytatni a munkát a 7. választókörzetben.

A 6012 méter magas Dhampus Peaket mászták meg Nepálban Kerekes Éváék, az akklimatizáció elősegítése érdekében. Hétfőn visszatértek az 5140 méteren lévő táborba, hogy a tegnapi napon folytassák útjukat a Dhaulagiri rész felé.

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Makói Nagy Sportágválasztó most hétvégén az Erdei János Városi Sportcsarnokban: a nyílt edzések és bemutatók mellett idén is számos elismert sportoló látogat Makóra.

Nemcsák Károllyal találkozhatnak a makóiak a Koronában – a máig népszerű, ikonikus tévésorozat, a Szomszédok egykori sztárja Farkas Éva Erzsébettel beszélget a Korona dísztermében 18 órától.

Balesetveszélyes járdát állítottak helyre a Rádayn – számos kéréssel fordulnak a képviselőjelöltekhez az aláírásgyűjtés során a lakosok. Botlik Anita körzetében egy járdaszakaszt kellett rendbe hozni.

A Szent László tér környékén pusztított a szélvihar tegnap Földeákon. Fákat tört ki és cserepeket szaggatott fel, s szórt a földre. A makói hivatásos tűzoltók, a helyi önkéntes tűzoltók és a tankerület és a helybéliek megfeszített erővel próbálták enyhíteni a károkat.

Új-Zélandról is érdeklődtek a lelei paprika iránt, de kamerát kap a piactér – derült ki – többek közt a tegnapi maroslelei testületi ülésen. A képviselők zárt ülésen döntöttek arról az elismerésről, melyet a pénteki falunapon adnak majd át.

Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, aki kedden mutatta be a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét Brüsszelben.