Hírek Térség Top

Szélvihar tombolt a földeáki Szent László téren

A Szent László tér környékén pusztított a szélvihar tegnap Földeákon. Fákat tört ki és cserepeket szaggatott fel, s szórt a földre. A makói hivatásos tűzoltók, a helyi önkéntes tűzoltók és a tankerület és a helybéliek megfeszített erővel próbálták enyhíteni a károkat.

A Szent László tér templom melletti, elöregedett, odvas gesztenyefákat tördelte meg a tegnap kora délután Földeákra lecsapott szélvihar. A gyufaszálként letört ágak senki sem veszélyeztette, de a ropogásuk – úgy tudjuk –, messze hallatszott.

– A templom oldalánál, illetve a futópályánál is leszaggatta a nagy ágakat a szélvihar, mely a Kossuth utcai résznél leszakította egy nagy diófa ágát. De a közégháza előtti nagy platánt sem kímélte, egy nagy ágat arról is a villanyvezetékre hajított, de a vezeték szerencsére nem szakadt el – mondta Hajnal Gábor. Földeák polgármestere, aki maga délután fél 4 és este 9 között maga is részt vett a kárelhárításban, a makói hivatásos tűzoltókkal, a földeáki önkéntes tűzoltó egyesület tagjaival és a tankerület munkatársaival, arról is beszámolt, hogy a szék megbontotta a Szent László téri iskolaépület tetőszerkezetét, s onnan a cserepeket kartácsként dobálta le az utcára.

navigate_before
navigate_next

– Nem kímélte a Zárda utcai iskola lapos tetős részét sem, azon meghajlította, s részben leszakította róla a bádogot. Az önkéntes és a hivatásos tűzoltókkal még tegnap becserepeltük a megrongálódott tetőket, részben szétdaraboltuk a megrongálódott fákat, ágakat, de ma délelőtt még folyt ez a munka, s takarítunk. A legnagyobb kárt a Szent László téri iskolaépület teteje szenvedte el, ahol majd húsz négyzetméternyi cserepet fújt el a szélvihar – tette hozzá. A polgármester elmondta az is, hogy a Szent László tér környékén álló magánházak közül néhányról sodort le cserepeket a szél, ott is törtek a faágak, de nagyobb károkról eddig onnan nem kapott bejelentést.