Makó Programok Sport

A sporté lesz a főszerep a hétvégén Makón

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Makói Nagy Sportágválasztó most hétvégén az Erdei János Városi Sportcsarnokban: a nyílt edzések és bemutatók mellett idén is számos elismert sportoló látogat Makóra.

Mint Kovács Gábor közölte: idén hetedik alkalommal tartják meg a sportágválasztót, amelynek keretein belül megkeresték a helyi sportszervezeteket, hogy lehetőséget biztosítsanak számukra, akár expo jelleggel is, hogy kitelepüléssel mutassák be palettájukat, amellyel az egyesület bír. A program a sportcsarnokban és azon kívül is zajlani fog, hiszen többek között a lovaglás is helyet kap a kétnapos rendezvényen, amelynek pénteki napjára az óvodásokat, iskolásokat várják, ahol a küzdősportoktól kezdve egészen a technikai sportok világát is felfedezhetik az érdeklődők. A kiállítások mellett pedig bemutatók is lesznek, illetve sztárvendégek is Makóra látogatnak majd.

– Rengeteg megkeresést szoktunk kapni a szülők részéről ilyenkor év elején, hogy milyen a mozgásforma kínálat, ami a városban megtalálható, mert mindig szeretnének a gyerekek valamit csinálni, és azt vettük észre, hogy ezeket a mozgásformákat változtatni szokták, valaki 1-2 évig csinál egy mozgásformát, és utána szeretne váltani, csak nem tudja, hogy mik vannak, illetve ha vannak is, akkor azokat hol lehet kipróbálni, és hol lehet ezeket gyakorolni, milyen időpontokban, illetve milyen feltételekkel. Erre nagyon jó lehetőség, hogy itt a gyerekek már eleve ki is tudják próbálni, illetve a szülők a különböző kérdésekre válaszokat tudnak kapni – emelte ki a sportszervező. Továbbá elmondta, az időpont kiválasztásában is figyelembe vették az iskolai időszakot, szombaton pedig a lakosokat várják közös edzéssel. Akárcsak az előző években, idén is közös testnevelés órára invitálják a résztvevőket a megnyitó előtt, pénteken 9:30-kor, Bagi Mátyás vezetésével.

– Most már hagyomány, és nem első alkalommal történik az a makói sportágválasztón, hogy olyan, a sport életéről híres embereket hívunk ide, akik népszerűsíteni tudják ezeket a sportágakat. Sokszor azért is, mert lehet, hogy Makón az a sport még nem terjedt el, viszont kellően nagy névvel, ismertséggel, népszerűséggel rendelkeznek, és nagyon fontos, hogy ez is népszerűsítse a különböző sportágakat, mert az egészséges életmódra nevelésnél fontosabbat azért kisgyermekkorban kevesebbet találunk, hogy kialakuljon a későbbi időkben is –emelte ki Márton Imre. A Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. sportügyekért felelős ügyvezetője továbbá elmondta: Knézy Jenő sportriporter másodszorra fogadta el a meghívásukat, de Vincze Ottó labdarúgó és Ungvári Miklós cselgáncsozó is jelen lesz a rendezvény pénteki napján, ahol az aerobik mellett többek között taekwondo és ökölvívás edzések is várják a megjelenteket, szombaton pedig Szalka Andi és Rubint Réka várja edzésekkel az érdeklődőket.

– Makó városának és Makó Város Önkormányzatának rendkívül fontos a helyi sport és a helyi sportélet, ezért is álltunk idei évben is a rendezvény mellé, és kínálunk egy olyan lehetőséget mindenki számára a városban, ahol aki még nem sportol, biztosítani szeretnénk neki egy olyan lehetőséget hogy találjon számára egy megfelelő sportágat. Valamennyi sportegyesület a városban felvonultatja magát, illetve a sportvállalkozások, bízunk benne, hogy mindenki kedvére tud válogatni ezen a hétvégén a sportágak közt – hangsúlyozta Czirbus Gábor, továbbá elmondta: Makó Város Önkormányzata számára nagyon fontos, hogy Makó egy igazi, sportos település legyen, azt szeretnék, hogyha a városban minél többen mozognának és a szabadidejüket aktívan töltenék el. Kiemelte: ezért dolgoznak és ezért újítják meg a város sportinfrastruktúráját, és ezért igyekeznek minél több sportlétesítményt a városba megépíteni, illetve felújítani. Az alpolgármester továbbá közölte, mindezek mellett arra is odafigyelnek, hogy programokat tudjanak biztosítani mindazok számára, akik szeretnének sportolni, a hétvégi rendezvény pedig egy kiváló alkalom, ahová az oktatási intézmények tanulóit várják pénteken, a szombati nap pedig egy családi program is lehet.

Az alpolgármester kiemelte, szeretnék, hogy mindenki megtalálja a maga sportágát, a több mint 30 sportág felvonultatása mellett pedig az önkormányzat a sportegyesületeket is támogatja, ezzel kívánnak hozzájárulni éves működésükhöz. Czirbus Gábor köszönetet mondott a sportegyesületeknek, továbbá hangsúlyozta: szeretnék, hogy a makói fiatalok minél többet tudnának sportolni, ebben pedig nagyon nagyot léptek előre, példaként említette többek között a sportcsarnok megújítását, illetve szólt a tervezési fázisban lévő sportuszodáról is, de kiemelte a Juhász Gyula téri sportpark megépítését is.

A Makói Nagy Sportágválasztó részletes programja: