Hírek Térség Top

Már csak a piacépítés zajlik Földeákon

Befejeződött az öregek napközi otthona, az „Öreg” óvoda, az Egészségház és a bölcsőde felújítása is. A megkezdett nagyberuházások közül már csak a piacépítés zajlik. A képen a megújult fogorvosi rendelő az Egészségházban.

A helyi önkormányzat sikeres, összesen 200 millió 292 ezer forintnyi TOP-os pályázatainak köszönhetően egyszerre újította fel ugyanaz a kivitelező a bölcsőde, az „Öreg” óvoda, az öregek napközi otthona és az Egészségház épületét. Bár a munkálatokat különböző időpontban kezdték meg, mindenhol remekül haladtak. Igaz két épületnél váratlan akadályokba ütköztek: az Egészségház a fogorvosi rendelőjében kiderült, nem volt megfelelő a csempézéshez a vakolat állaga, ezért ezt közmunkások a beltéri ajtó magasságáig leverték és újra vakolták. A megújult Egészségházba visszakerült a védőnői szolgálat, a fizioterápia, a Családsegítő szolgálat, valamint ismét itt rendel a fogorvos. A bölcsőde foglalkoztatójában pedig a tapasz kezdett lefelé válni, így arra nem lehetett ráhúzni még egy sor festést.

navigate_before
navigate_next

A megújult Egészségház

A „Gyermekmosoly” Óvoda „Öreg” óvodaként ismert épületébe március 11-e óta már nem lehet bemenni a Zárda utca felől. Itt a kivitelezők, teljes egészében szigetelték az épületet, kicserélték az összes belső burkolatot, de felújították a vizesblokkot és a tálalókonyhát, s az utóbbi különféle új eszközöket is kap. E pályázatnak köszönhetően – a felújítás részeként – új számítógépeket is vásárolnak az ovi. A gyerekeknek kialakítottak egy foglalkoztató pavilont, vadonatújra cserélték az eddigi belső bútorzatot, az épület új ajtókat, ablakokat kapott és az elnyert támogatásba még a kerítésépítés is belefért.

navigate_before
navigate_next

Ilyen lett az “Öreg” óvoda

A foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című, valamint az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” és a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” pályázatoknak köszönhetően az „Öreg” óvodára összesen 64 millió 185 ezer forintot fordíthattak, míg az Öregek Napközi Otthona és az Egészségház felújítására 71 millió 745 ezer forintot költhettek. Az elnyert összeg felhasználásával mindkét épület külső hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, felújítják a vizesblokkokat, korszerűsítik a fűtést, de a két épület napelemeket és kerítést is kapott. Az Egészségházban pedig egy babakocsi tárolót is építettek.

navigate_before
navigate_next

Ez pedig a bölcsőde

A bölcsőde felújítását 64 millió 362 ezer forintból végezték el. Az épület tetőhéjazatát kicserélték, összenyitották a foglalkoztató szobákat, teljes körben leszigetelték az aljzatot, kicserélték az összes nyílászárót. De felújítják a belső burkolatokat és a vizesblokkot, az udvari orvosi elkülönítőt hőszigetelték, udvari játékokat vásárolnak és udvari foglalkoztatót is építettek.

navigate_before
navigate_next

Az Öregek Napközi otthonára sem lehet ráismerni

A megkezdett beruházások közül már csak a piacépítés és a Gagarin utcai csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése zajlik. És már látszik a következő nagyberuházás, ugyanis a községháza felújítására elnyerte az önkormányzat a 30 millió forintot. A pénz ugyan még nem érkezett meg, de a támogatói okiratot már megkapták.