Hírek Térség Top

A tűzijátékos falunapok hétvégéje jön

Szombaton és vasárnap falunapot rendeznek Magyarcsanádon, Kövegyen, Kiszomboron és Maroslelén és Csanádalbertin is. Több kistelepülésen tűzijáték is lesz! A kép illusztráció.

Háromnapos ünnep kezdődik pénteken kora délután Maroslelén. A XXVIII. Lelei Napok pénteken délután fél 2-kor a térzenével kezdődik, majd a zászlófelvonás után kezdődő ünnepi testületi ülésen adnak át díjakat, elismeréseket és emléknapokat. 3-kor kezdődnek a Lelei fokhagyma napok – című mezőgazdasági kiállítás, este 8-kor koncertezik a Kiscsillag zenekar, 10-kor pedig a Indigó zenekar lép színpadra.

Szombaton délelőtt 10-től a III. Lelei kupa gyermek és felnőtt mérkőzései kezdődnek a műfüves pályán, 12-től kezdődik a XVII. Térségi Gazdatalálkozó, 3-tól különböző színpadi műsorok láthatók majd, 7-kor pedig utcabállal végződik a nap.

Vasárnap 10 órától a két- és négykerekű lóerők találkoznak, 11-kor indul útnak az őszköszöntő motoros felvonulás. Ebéd után ügyességi játékok és motoros szépségverseny várja az érdeklődőket, míg 4-től a Folkroll, a Spontán Blues Band, a T-34 és a Volume Feeder lép színpadra.

Nem kevésbé lesz tartalmas a magyarcsanádi V. Szent Gellért Napok programsorozata, mely pénteken a műfüves pályán kezdődő focikupával indul. Szombaton 10 órakor Farkas János polgármester mond megnyitót, majd köszöntik a legeket, illetve adják át a díszpolgári címet. A Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara délig tartó koncertje, illetve gasztroudvari ebéd után 1 órától a Sajtkukac Duó Gyermekzenekar szórakoztatja a kicsiket és a nagyobbakat, fél 3-kor kezdődnek a nemzetiségi programok.

Délután 4-kor a Matyi és a hegedűs, 5-től Varga Viktor, 6-tól az UFO, fél 8-től Csordás Tibi (Fiesta) lépszínpadra, s a napot utcabál zárja, melyen a hangulatért a Mulatós party felel majd.

Pénteken délután 5-kor térzenével kezdődnek a Kiszombori Közösségi Napok, melyeket negyed 6-kor Szegvári Ernőné polgármester nyit meg. 6 órától mutatják be a helyreállított Rónay Cecília festményt, majd megnyitják a Zombor az én szememmel fotókiállítást, melyen kihirdetik az eredményeket is. Este 7-tól a Karaván Família ad autentikus roma zenei koncertet, 8-tól a Tűzvarázs produkció, fél 9-től a Mystery Gang lép a színpadra.

Szombat reggel 9-kor kezdődik a motoros délelőtt, mely délben felvonulással ér véget, 1-től aszfaltrajz versenyen indulhatnak a gyerekek, 3-tól a Kispárna gyermekzenekar játszik, 4-től a Harangvirág népdalkör és a makói Rácz János citerazenekar szórakoztatja a közönséget. Utánuk Majoros Zoltán néptánc, a Makói Forgatós együttes, majd Gráf Vivi és Kéméndi Tamás ének és virtuóz harmonikazene műsora látható. Fél 7-kor kezdődik a „Cintányéros cudar világ” című operett és magyar nóta műsor, fél 8-tól a toronyzenében, majd a tűzijátékban gyönyörködhetnek a helybéliek. 8-kor kezdődik a Balkán Fanatik élő koncertje, melyet utcabál követ.

Szombaton 8-kor az ünnepi szentmisével, 9-től a felújított községháza, könyvtár és családsegítő avatójával kezdődik a kövegyi falunapi programsorozat. 10 órától hangzik el a falunapi köszöntő, melyben köszöntik az idei újszülötteket, a legidősebbeket, s az idén megházasodott párokat. Fél 10-től a Mezőhegyesi Gyöngyszemek Majorett Egyesület, majd a kövegyi gyerekek műsora, a WDS Tánciskola bemutatója, a Csanádpalotai Hagyományőrző Néptánccsoport lépnek fel.

2 órakor hirdetik ki a főző- és süteménysütő verseny eredményét. 3-tól Rózsás Viktória gyermekműsora, majd Szűcs Balázs bűvész, illetve Rózsás Viktória nosztalgiaműsora szórakoztatja a közönséget. Este 6-kor a Duma színház, majd 7-től a Szilver TSE tánccsoport lép színpadra. 8-tól DJ Szatmári feat Jucus, majd tűzshow, este 10-től pedig tűzijáték látható. Fél 11-kor kezdődik a retro diszkó.

A település fennállásának 175. évfordulóját ünneplik szombaton Csanádalbertin. A napot háromnegyed 9-kor a központi parkban nyitják meg, s közvetlen utána kezdődik a pörköltfőző verseny. 2 órakor kezdődik ünnepi megemlékezés a település megalapításának 175. évfordulója alkalmából a temetőben, az emlékműnél, majd ökumenikus istentiszteletet tartanak az evangélikus templomban. Fél 4-kor mond ünnepi köszöntőt Csjernyik Zoltán polgármester, s hangzanak el ünnepi beszédek a művelődési házban. Itt fél 5-től a helyi óvodások és iskolások adnak műsort, majd fellép a Maros Néptáncegyüttes, a pitvarosi Betonpillangók, fél 7-kor rendezik a pörköltfőző verseny eredményhirdetését, 7-től könnyűzenei rendezvények, 8-tól a Fásy mulató műsora látható. (Fellép Szandi, Bebe és Fásy Ádám.) Este 10-kor kezdődik a tűzijáték, majd a nap utcabállal ér véget, melyen a Mixer zenekar húzza majd a talpalávalót.

A települések részletes programjait a hét vége felé külön is közöljük!