Makó Színes

Pálinkával és vöröshagymával lepte meg a főzőverseny résztvevőit a polgármester

Megnyitotta kapuit az Ízek utcája a Hagymafesztivál második napján: a hagyományos főzőversenyre idén is számos csapat jelentkezett, hogy bemutassa tudását, és hogy lenyűgözze a zsűrit.

Remek illatok lengik be a Hagymaház mögötti teret reggel óta, hiszen finomabbnál finomabb ételek készülnek a főzőversenyen. A remek hangulatú programon régi és új csapatok is bemutatkoznak: az idei évben a képviselőjelöltek is fakanalat ragadtak.

Mint Csermák Szilvia, a csapat szakácsa elárulta, vaddisznó-pörköltet főznek, az előkészületek pedig már tegnap délután elkezdődtek, ma reggel hét órakor pedig folytatták, és azóta is dolgoznak. Mint elmondta, a receptet a tapasztalat adta, hiszen a férje vadász, így gyakran kerül vad az asztalra, amelyet ízesen, fűszeresen, csípősen tálalnak, bár utóbbi a mai ételből kimarad – a makói hagyma viszont nem, amelyet Mágori András biztosított.

– Először veszünk részt a főzőversenyen így együtt, nagyon jó a hangulat, tegnap is nagyon jó volt, ma is nagyon jó lesz, és reméljük, holnap pedig még jobb lesz! – emelte ki a Mindig Makó! csapat tagja.

navigate_before
navigate_next

A készülő ételeket a zsűri is szemügyre vette, miközben a csapattagokkal el is beszélgetett. Az idei évben a dobogós helyekről Marton Adrienn food stylist, Libor Mária Limara gasztroblogger, Bernáth József és Fodor Krisztián séfek döntenek.

Az Ízek utcájába Farkas Éva Erzsébet polgármester sem érkezett üres kézzel, hiszen Makó Város 320-as emlékéremmel ellátott szilvapálinkával és vöröshagymával lepte meg a főzőverseny résztvevőit, akik örömmel fogadták az ajándékot, továbbá szívesen mutatták be, mivel is készülnek lenyűgözni a zsűrit.