Hírek Makó

A határon túli települések delegációi is felfedezték Makót és a Hagymafesztivált

Szombat délelőtt több helyszínt is meglátogattak a városban.

A Hagymafesztiválon hagyományosan több határon túli település delegációja is részt vesz. Idén Lugos, Radomsko, Jaslo, Csíkszereda, Mádéfalva, Ada, Igazfalva és Vízkelet képviselteti magát, akiknek tagjai a József Attila Városi Könyvtárat és a megújult városi piacot is megtekinthették, de az Ízek utcáját is felfedezhették, ahol a főzőverseny is zajlott.

Igazfalváról is többen érkeztek Makóra. Mint Czapp István portálunknak elmondta, épp 20 évvel ezelőtt volt először Makón, akkor még bodófalvi lelkipásztorként. Mint kérdésünkre elmondta, sokat változott azóta a város.

– Mindenképpen változásról lehet beszélni, minden téren, a város is nagyon sokat változott, épp az imént látogattuk meg a városi könyvtárat, nagyon szép, és több más épület is van, amit Makovecz tervezett, fejlődik a város, az emberek pedig kedvesek ugyanúgy, mindenhol a fejlődés szele járja át mindazokat a rendezvényeket, amelyeket a közösségek felkarolnak – osztotta meg portálunkkal az igazfalvi református lelkipásztor. A település egyébként szintén ünnepel szeptemberben, hiszen ebben a hónapban tartják a falunapokat, ahová a testvértelepüléseket is várják, illetve az előző évekhez hasonlóan idén is faragott székelykaput avatnak egy testvértelepülésnek, akárcsak korábban Makónak, idén az elekieknek.