Hírek Térség Top

30 milliót nyertek a királyhegyesi művelődési ház felújítására

Egészen pontosan 29 millió 960 ezer forintból újulhat meg majd a legnagyobb helyi közösségi tér. Ki is bővítik.

– Négyezer forint híján harmincmilliót nyert a községi önkormányzat a helyi művelődési ház felújítására – mondta portálunknak Horváth Lajos. Királyhegyes polgármestere hozzátette: – Ennek a jó hírnek csak az a szépséghibája, hogy ezt a pályázatot még 2016-ban adtuk be, s az abban szereplő árak is az akkoriak alapján számoltuk ki a e költségvetését. Az építőanyagárak azonban 30 százalékkal magasabbak, mint az előző esztendőben voltak. Mindenesetre örülünk a jó hírnek!

A királyhegyesi önkormányzat még júliusban kapta meg az ezzel kapcsolatos támogatói okiratot.

– A felújítás a művelődési ház tetőszerkezete, illetve a vizesblokk felújítását, valamint az épület bővítését célozza meg. Az utóbbira azért van szükség, mert az egyes rendezvények közönsége nem, vagy csak alig-alig fér be az épületbe. Jelenleg maximum csupán százhúszan-száznegyvenen férnek el benne egyszerre. Éppen ezért van egy rendezvénysátor vásárlását célzó pályázatunk is, de az jelenleg függőben, se nem nyertünk vele, se nem utasították el – sorolta Horváth Lajos.

A királyhegyesi művelődési ház felújítására egy kicsit azonban még várni kell, hiszen a tényleges munkálatok megindítása előtt közbeszerzési pályázatot kell rá kiírni, majd elbírálni, s kihirdetni az eredményt. A polgármester szerint, ha minden jól megy, akkor leghamarabb jövő, azaz 2020 tavaszán kezdődhet majd el a munka.

***

Az elmúlt időszakban 110 millió forintot kapott támogatásként, abból hetvenmilliót fordítottak járdafelújításra. A templomtornyot civil kezdeményezésre festették ki, de hamarosan kezdődik a templom teljes felújítása is, melyre 52 millió nyert a szeged-csanádi egyházmegye. Nemrégiben nyert az orvosi rendelő felújítására beadott pályázatuk 30 millió forintot. A helyi képviselő-testület a Belügyminisztériumnál 126 helybéli család téli tüzelőtámogatására adta be nemrégiben a pályázatát.