Színes Térség

30 csapat főzött a csanádpalotai gasztrofesztiválon

Tavaly az adósságrendezés miatt kevés rendezvényt tudtak szervezni a településen, de ebben az évben már virágzik a közösségi élet is Csanádpalotán, amire nagy igény is van, mondta el portálunknak Nyergesné Kovács Erzsébet.

Rendszeres hagyomány a településen a gasztrofesztivál, ám a korábbi években nyár közepén volt, a nagy hőség miatt azonban tavaly már a szeptember eleji időpontra tették át, tudtuk meg a település polgármesterétől. Az idei rendezvény egy határon átnyúló pályázatból valósult meg, a testvértelepülés Gyertyámossal és Zsombolyával közösen.

– Idén még nagyobb volt az érdeklődés, mint korábban, 30 csapat nevezett be a pörköltfőző versenyre, amelyek nagy része, 25 csapat helyi. A főzéshez csapatonként 5 kiló húst biztosítottunk. – mondta el Nyergesné Kovács Erzsébet.

Hozzátette: tavaly a település adósságrendezése miatt kevés rendezvényt tudtak megvalósítani, pedig érezhetően szüksége van a lakosoknak minél több közösségi programra. Idén, pályázati forrásoknak is köszönhetően már sokkal jobb a helyzet.

Év elején a Böllérfesztivállal kezdett Csanádpalota, gyermeknapot, városnapot, Palotai Lakodalmast, és ezen a hétvégén a gasztrofesztivált is megszervezték, ezeken mind több száz ember vett részt. A polgármester szerint ez azért is fontos, mert ilyenkor tudnak kötetlenül szórakozni, ismerkedni, beszélgetni a lakosok, ami összekovácsolja a közösséget.

 

navigate_before
navigate_next