Hírek Makó Sport

Nemzetközi versenyen bizonyított Panyor Krisztina

Két év után ismét rajthoz állt az UTMB 56 kilométeres, OCC távján a makói sportoló, akit kislánya kísért a célba.

Makótól mintegy 1300 kilométerre rendezték meg a terepfutás nem hivatalos világbajnokságát, az Ultra-Trail du Mont-Blanc-ot, ahol a négy felnőtt távra mintegy száz országból érkeztek versenyzők.

Panyor Krisztina – akárcsak két évvel ezelőtt –az OCC-n távon vett részt, amely 56 kilométer hosszú és 3500 méter pozitív szintemelkedést takar, ez a táv a nagy UTMB egyharmada.

– Az egész onnan indult, hogy én két éve már ugye ezen a versenyen részt vettem, ezen a távon, mert a nagy álmom az, hogy egyszer szeretnék a nagy távon rajthoz állni, de ez távlati terv – mondta el portálunknak a sportoló. A versenytáv egyik felét Svájcban, a másik felét pedig Franciaországban, az Alpokban kellett teljesíteni.

A versenyen való részvételt az is nehezítette, hogy több mint ezer induló volt, de bekerülni sem könnyű, hiszen ötszörös túljelentkezés van, így sorsolással döntik el, ki állhat rajthoz, emellett pedig pontokat is kell gyűjteni az induláshoz – tudtuk meg.

Panyor Krisztina továbbá elmondta, január negyedikén sorsolták ki, onnantól pedig erre a versenyre készült, hiszen ez volt számára az év versenye. Mint elárulta, két éve nem futott alpesi terepen, a két évvel ezelőtti OCC volt az utolsó, edzőtárban idén nem volt, Makón edz, így számára neki a verseny edzőverseny is egyben.

A versenyen a táv és a szintemelkedés mellett a hőség okozta a legnagyobb problémát, mint a sportoló felidézte, meggyötört férfiembereket is látott a futás során, akik elájultak, hánytak vagy épp megsérültek. Ő végül kategóriájának 125. indulójából a 25. helyen végzett, az 56 kilométeres távot 9 óra 48 perc alatt teljesítette, és mint elárulta, a verseny során kislánya is motiválta, aki jelen volt vele a helyszínen, és akivel együtt értek be a célba, amely felemelő érzés volt számára.

– Most a Mátra Trail versenyre készülök, amely a négyfordulós trail-sorozat harmadik állomása lesz, egy ilyen összesített verseny, ahol elég jól állok, és még két forduló van hátra, ez október 20-án lesz a Mátrában, ez egy 28km-es, hazai szinten a legtechnikásabb versenypályának számító pályán lesz – fogalmazott Panyor Krisztina, aki az UTMB-ről hazaérkezve már neki is látott az edzésnek.